IKT

XP lansert

26. okt. 2001 - 07:17

23. november kommer Microsofts nye operativsystem, Windows XP på norsk. Den engelske versjonen er nå lansert.

Systemet kommer i én versjon for hjemme-PC-er og én for jobbvarianten. Begge er basert på Microsofts Windows NT/2000, og båndet tilbake til MS-DOS er kuttet for godt.

Resultatet er at hjemmebrukerne nå får den stabiliteten og funksjonaliteten som et moderne operativsystem bør ha.

En rekke nye standarder introduseres, blant annet funksjonen Windows Messenger. Med den kan du kommunisere direkte med alle venner og kontakter som er logget på via Internett.

Multimedier

Hjelpefunksjonene er svært gode. Brukere som kobler til digitale kameraer, videokameraer og andre enheter, vil gå en enklere hverdag i møte.

XP kommer også med programvare som gjør at du kan redigere multimediefiler slik som video.

Microsoft påstår at XP er minst ti ganger mer pålitelig enn tidligere systemer, men da referer de til Windows 98 og ME. De har regnet ut at gjennomsnittsbrukeren sparer 40 timer i året på grunn av dette.

Krever kraft

Dette skal også være det raskeste operativsystemet deres til nå, men du kan glemme å oppgradere til XP hvis PC-en din er for gammel. Du bør ha minst ha 128 MB RAM og 300 MHZ, helst mer.

Hjemmebrukere med ADSL-forbindelse vil kunne glede seg over den innebygde brannmuren som stopper inntrengere. Brukerens filer kan beskyttes med lange passord, og filene kan krypteres.

Hvis flere i samme husstand bruker maskinen kan hver bruker ha sin egen profil med egne filer og Internettfavoritter.

Om folk i næringslivet skal oppgradere til XP, er tvilsomt. Hvis bedriften er på Windows 2000, har du allerede den stabiliteten og sikkerheten du trenger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.