GRATISPROGRAMMER

VLC Media Player - universalløsningen

Stein Jarle Olsen
30. jan. 2008 - 13:54

Hvorfor Microsoft aldri selv integrerer støtte for populære videoformater som for eksempel Divx og Xvid i Windows Media Player forblir et mysterium, men alternativene er heldigvis ikke langt unna.



Spiller nesten alt

Åpen kildekode-baserte VLC Media Player er nemlig et lite, brukervennlig og gratis mediespillerprogram som har sitt eget sett kodeker. Dermed slipper du å lete etter kodeker eller kodekpakker, som ofte inneholder reklameprogrammer eller annen skadelig programvare, på egen hånd.



I tillegg spiller VLC DVD-er, noe Windows Media Player i utgangspunktet krever en egen dekoder for å gjøre. (Gjelder ikke Windows Vista Ultimate og Home Premium)



Også uferdige filer

En av funksjonene som har bidratt til å gjøre VLC populær, er også at spilleren kan spille av ”ukomplette” videofiler, for eksempel filer som lastes ned via Bittorrent eller liknende, før de er ferdige. Programmet støtter også videostreaming over nettverk, og såkalt transkoding av videomateriale, for eksempel til Xbox 360.



Brukergrensesnittet er relativt nedstrippet, men VLC spiller som nevnt stort sett det aller meste av formater, kanskje bortsett fra Real Video. Programmet finnes i versjoner både for Windows, Mac OS X og en haug med Linux-distribusjoner.



VLC Media Player kan lastes ned fra programmets hjemmeside . Installasjonsfilen er på skarve 9 MB.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.