(Bilde: Eirik Helland Urke)

TUVR

Virtual reality på TU

VR-innholdet er tilgjengelig for alle.

TUVR er vår satsing på journalistikk i virtual reality (VR). Det er tilpasset nye VR-briller som gir deg følelsen av å være et helt annet sted. Teknologien har foreløpig mange begrensninger, og fortsatt har kun de færreste tilgang på slike briller. Derfor fungerer TUVR også i vanlige nettlesere på mobil, nettbrett og skrivebordsmaskiner. Vi produserer jevnlig innhold rundt en stadig oppdatert VR-teknologi, både redaksjonelt og kommersielt.

Vi ber om forståelse for at dette er teknologi under utvikling, og at varierende kompatibilitet med forskjellige mobiler, netthastigheter og dingser må påregnes. Dette kan også variere fra prosjekt til prosjekt. 

Ta kontakt med VR-ansvarlig Eirik Helland Urke hvis du har forslag til forbedringer, samarbeid, nye prosjekter eller andre innspill. 

Slik bruker du TUVR

UTEN VR-BRILLER:

De fleste videoene bruker en avspiller fra Youtube. Klikk på opplevelsen du vil se, og velg fullskjermvisning. På mobil eller nettbrett må du bruke Youtube-appen. Du kan nå peke og dra i bildet for å se deg rundt. Noen ganger kan du finne mer informasjon eller linker videre inne i bildet.

MED VR-BRILLER:

I Youtube-appen kan du velge «brille»- ikonet for å se VR-videoen med Cardboard eller tilsvarende type VR-brille. 

Det er også mulig å se videoene med andre typer briller, med ulike innstillinger.

Husk: Dette er fortsatt eksperimentell teknologi. Du vil oppleve at pikslene på skjermen er synlige, og bevegelsesuskarphet i bildet når du beveger på hodet. Dette vil bli bedre etter hvert som teknologien utvikler seg. 

Samsung Gear VR:

Youtube støtter i skrivende stund ikke Gear VR. Enkelte produksjoner vil likevel være tilgjengelig gjennom Vrideo-appen.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)