ARBEIDSLIV

Union-ansatte er attraktive

Sigurd Aarvig
18. jan. 2006 - 07:54
Vis mer

100 ansatte ved Union har allerede fått nytt arbeid. I tillegg er 116 personer sikret videre arbeid i Norske Skog eller fullføring av utdanning.

– Jeg har et godt håp om at de fleste ingeniørene og sivilingeniørene våre vil finne seg relevante jobber, sier personalsjef Tage Olavsen ved Norske Skog Union.

Solskinn

Industribedriftene Eramet og Scanwafer har allerede ansatt flere av dem.

Den nye fabrikken til SIC som bygges på Herøya og skal gjenvinne skjærevæske for Scanwafer, har ansatt en sivilingeniør fra Union som fabrikksjef.



HR-pris

Bedriften har gitt inntil 80 prosent støtte til videreutdanning. Union har ansatte som har gått hele løpet fra lærling til sivilingeniør.

– Union har over lang tid satset på kompetanseutvikling. I 2003 fikk vi pris fra Human Resources Norge for dette. Generelt har vi hatt et godt miljø for å ta kurs. Kompetansehevingen er helt klart en fordel når folk nå skal ut og finne seg nytt arbeid, sier Olavsen.

Union hadde 360 fast ansatte da Norske Skog vedtok å legge ned driften. Med lærlinger og midlertidig ansatte er nærmere 420 direkte rammet av nedleggelsen. En uke før jul hadde 85 av dem skaffet seg ny jobb. Nå er tallet 100.

De fleste ansatte på Union kan beholde jobben på fabrikken frem til utgangen av mai, og eldre arbeidstagere kan stå i jobben til utgangen av august.

Men allerede i begynnelsen av januar er mange av de ansatte sikret nytt arbeid utenfor Norske Skog, eller videre arbeid i konsernet.



1,5 G til etterutdanning

Bedriften tilbyr en virkemiddelpakke som er mest raus overfor de eldre ansatte. Videreutdanning er et av punktene i pakken.

– De som ønsker det, kan få 1,5 G til videreutdanning, men så langt har jeg registrert svært få ønsker om dette, sier Olavsen.Ennå er de fleste på fabrikken, så ønsket om etterutdanning kan melde seg sterkere utover våren.

Personalsjefen er selv sivilingeniør fra NTH i 1984 med hovedoppgave om Norske Skog på Skogn og med ansettelse ved Union fra 1993. Nå satser han på å få en ny, spennende jobb.



Korte kurs

NITO-tillitsvalgte Jørn Standal ved Union er også optimistisk når det gjelder mulighetene til ingeniørgruppen. Oppsigelsene for de under 60 år begynte å virke fra 1. desember. Alle får seks måneder oppsigelsesfrist.

– De fleste jeg vet om, er nå på jobbjakt. En del har tatt ukeskurs for eksempel i installasjon, automasjon eller vedlikehold. Bedriften dekker kostnader til etterutdanning etter søknad, og de har lovt å strekke seg langt. Men det ser ut til at de fleste satser på ny jobb fremfor etterutdanning, sier Standal.

Selv hadde han skaffet seg en ny jobb før eierne vedtok å legge ned Union. – Det har vært et voldsomt arbeidsmarked med stillingsannonser side opp og side ned, så vi får litt hjelp, sier Standal til Teknisk Ukeblad.



Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.