ENERGI

Trønderbedrift gjenoppstår

1. feb. 2001 - 12:58

Alphatron AS ble etablert i april 1995 som et felles alternativ for leieproduksjon av elektronikk i Trøndelag. Sommeren 1999 ble firmanavnet endret til Kitron Electronics Trondheim som følge av en fusjon. Ved inngangen til år 2000 innledet de sørlandske konkurrenter Kitron og Sonec forhandlinger med sikte på å slå seg sammen. Forhandlingene førte frem, og den nye storprodusenten begynte å se på synergimuligheter. De fant fort ut at de hadde for mange produksjonssteder, og trønderfabrikken ble vedtatt lagt ned.

Men nå har Alphatron fått nytt liv. Daglig leder er Odd Wilmann og styreformann Svein V. Siemensen. – Vi har 2000 kvadratmeter lokaler sentralt i Trondheim til rådighet for produksjon, test og sammenstilling av elektronikkprodukter. Maskinparken håndterer både gammel og ny teknologi med blant annet to komplette produksjonslinjer for overflatemontering. Linjene har en kapasitet på til sammen 40.000 komponenter i timen, sier Wilmann.

Alphatron satser på prototyp-produksjon som en egen separat tjeneste. – Vårt seneste tilbud er at vi kan sende våre montører utstyrt med nødvendige hjelpemidler ut til kunden for å gjøre jobben. Det gir bedre kommunikasjon og spart tid, samtidig som spørsmål og misforståelser avklares på stedet, sier Wilmann. (fh)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.