OLJE OG GASS

Trenger ikke penger

FUSJONSKAMERATENE: Aker Explorations administrerende direktør Bård Johansen og Erik Haugane mener at Det norske blir et slagferdig selskap med store muligheter for funn.
FUSJONSKAMERATENE: Aker Explorations administrerende direktør Bård Johansen og Erik Haugane mener at Det norske blir et slagferdig selskap med store muligheter for funn. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
25. aug. 2009 - 10:37

– Fusjonen gir oss bedre mulighet til å lete i ikkeutforskede områder. Vi får en industriell basis og økt kapasitet både operasjonelt og på undergrunnssiden, sier Erik Haugane i Det norske.

Han blir administrerende direktør i det fusjonerte selskapet.

Selskapet skal fortsatt har hovedkontor i Trondheim, hvor Det norske skal flytte kontor fra Bakklandet til gamle hotell Fønix ved Torvet.

Totalt blir det 170 medarbeidere i det fusjonerte selskapet.

Les mer: Røkke sluker oljeselskap

Vet ikke

Aker Explorations direktør Bård Johansens framtid i selskapet er usikker.

– Tiden får vise hva jeg skal gjøre. Hittil får jeg være fornøyd med at jeg har skapt verdier for Aker-konsernet, sier han.



2,5 milliarder på bok

Det sammenslåtte selskapet har 2,5 milliarder kroner i kontanter.

I tillegg har det lånetilsagn på 3,3 milliarder kroner for å dekke de midlertidige leteutgiftene som blir tilbakebetalt av staten, som tilbakebetaler rundt 90 prosent av omkostningene ved leting.

– Med våre nye finansielle muskler gjennom Aker-konsernet regner jeg med at vi blir en attraktiv partner på sokkelen, både for norsk leverandørindustri, for andre oljeselskaper og for myndighetene., sier Haugane.

– Vi planlegger ingen nye emisjoner med det første. Det vil først komme når vi kommer over i en utbyggingsfase.



Styrker oljesiden i Aker

– Med fusjonen styrker vi vårt industrielle engasjement i oljesektoren. Aker vil heretter bestå av Aker Solutions, Aker Production, Aker Drilling og Det norske, samt Aker BioMarine. Gjennom fusjonen har vi fått tilgang til mer areal og kompetanse, sier informasjonssjef Atle Kigen til Teknisk Ukeblad.

Kun StatoilHydro og Petoro vil har mer leteareal på sokkelen når fusjonen er godkjent av styrene i midten av oktober. Totalt vil selskapet har 70 letelisenser, 32 operatørskap og har i dag fire felt i produksjon.

– Målet vårt er å komme i produksjon så raskt som mulig, slik at vi ender opp på en dagsproduksjon på 20 000 fat innen fire år, sier Haugane.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.