IT

Trådløs fiasko for Technoport

IKKE HELT PÅ NETT: Skal vi se...her har vi det snart...men det er jo ikke nettdekning. Dekanus Arne Sølvberg ved NTNU hadde heller ikke kontakt med Trådløse Trondheim under sitt åpningsforedrag under NOKIOS-konferansen i dag.
IKKE HELT PÅ NETT: Skal vi se...her har vi det snart...men det er jo ikke nettdekning. Dekanus Arne Sølvberg ved NTNU hadde heller ikke kontakt med Trådløse Trondheim under sitt åpningsforedrag under NOKIOS-konferansen i dag. Bilde: Trond Heggelund
Trond Heggelund
17. okt. 2007 - 14:58
Vis mer

Under åpningen av fagkonferansene Wireless Communication System og NOKIOS (Norsk Konfranse for IKT i Offentlig Sektor) under Techport Festivalen, skrøt dekanus Arne Sølvberg ved NTNU uhemmet av Trådløse Trondheim som gir billig trådløs dekning i Trondheim og på studiestedene.

Vi testet nettet

Teknisk Ukeblads to journalister som dekker Technoport Festivalen og de mange fagkonferansene, testet derfor i morges tilgjengeligheten på nettet til Trådløse Trondheim.

Vi fikk ikke kontakt med det spesielle trådløsnettet på Britannia hotell der konferansen Telecom Management (!) arrangeres.

Ikke noe for offentlig IT-bruk...

Det var også umulig å få kontakt med Trådløse Trondheim på Nova-senteret der den offentlige IT-konferansen (NOKIOS) nå pågår.

Vi hadde dessutenm store problemer med å få aksess på de andre trådløsnettene som NOKIOS-konferansen selv var ansvarlig for.

Ikke dekning på Technoport-utstillingen

Men mest påtagelig er det at i Trondheim Spektrum, der selve hovedarrangementet og utstillingen til Technoport er, så er det overhodet ikke mulig å få kontakt med nettet til Trådløse Trondheim.

I en epost til Teknisk Ukeblad skriver sjefen for Trådløse Trondheim, Thomas Jeller:

Dekningskart og informasjon om våre tjenester finner du på våre nettsider. Vi dekker dessverre ikke messeområdet i Nidarøhallen. Håper dere finner mye spennende på Technport!”

Svært dårlig for innendørsbruk

Vår lille dekningstest I Trondheim viser at på mange av de stedene som Trådløse Trondheim mener de har dekning, spesielt i bykjernen, så er det faktisk umulig å få kontakt med nettet mens man er innendørs.

Teknisk Ukeblad testet dessverre ikke utendørsdekningen da det plaskregnet i Trondheim i dag.

Dessuten tåler ikke våre datamaskiner vann...

Tilsvar

Les kommentaren fra Trådløse Trondheim her.


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.