ARKIVNYHETER

Total med hurtigutbygging

SKAL BEHANDLE SØKNAD: Ola Borten mOe må ta fatt på Total PUD.
SKAL BEHANDLE SØKNAD: Ola Borten mOe må ta fatt på Total PUD. Bilde: Bendiksby, Terje
Anders J. Steensen
8. juli 2011 - 13:27
Vis mer

– Nå som delelinjeavtalen med Russland trer i kraft går vi inn i nye områder. Allikevel er det av avgjørende betydning at vi også øker utvinningen fra eksisterende felt og modne områder. Jeg håper Atla kan bli et eksempel på det siste, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp).

Solid lønnsomhet

Operatøren Total E&P Norge antar at de utvinnbare reservene er på 12 millioner fat oljeekvivalenter. Med dagens oljepris representerer det verdier for ca. 8 milliarder kroner. Funnet ble gjort i oktober 2010 og utbyggingsplanen er det første av Total E&P Norges hurtigutbygginger. Planlagt produksjonsstart er oktober 2012. De samlede investeringene er på 1,4 milliarder kroner.



Effektivt

– Såkalte hurtigutbygginger representerer en ny måte å bygge ut funn på. Slike prosjekter kan bidra til en mer effektiv forvaltning av sokkelen. Atla er et spennende prosjekt, og det er gledelig at man har tro på lønnsomhet her. Jeg ser fram til å begynne behandlingen av utbyggingsplanen, sier Borten Moe.



Enkel havbunnsramme

Det planlegges å bygge ut Atla med en havbunnsramme. Brønnen skal knyttes opp mot Heimdal-plattformen via den eksisterende rørledningen mellom gass- og kondensatfeltet Skirne Byggve og Heimdal.



I tillegg til operatøren Total E&P Norge (40 %), er også Petoro (30 %), Centrica (20 %) og Det Norske (10 %) er partnere i lisensen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.