IKT

Thranene tilbake

BLIR DANSK: Danske Thrane & Thrane har lagt inn bud på Neras mobile satellittvirksomhet.
BLIR DANSK: Danske Thrane & Thrane har lagt inn bud på Neras mobile satellittvirksomhet. Bilde: Nera Satcom
Finn Halvorsen
8. aug. 2006 - 09:56

Nera Satcom verdsettes til ca 550 millioner kroner. Oppgjøret skjer i form av 405 millioner kroner i kontanter og resten ved utstedelse av 472.000 nye Thrane & Thrane aksjer i en rettet emisjon mot Nera. Det gir Nera en eierandel i Thrane & Thrane på 8,8 prosent.

Transaksjonen forutsetter godkjennelse av Neras bedriftsforsamling, som planlegges avholdt før ekstraordinær generalforsamling, samt godkjennelse av konkurransemyndighetene i en del land. Transaksjonen forventes fullført i løpet av tredje kvartal 2006.



Anbefales av styret

Styret i Nera har besluttet å anbefale bedriftsforsamlingen i selskapet å akseptere tilbudet.

– Den finansielle rammen gir en god pris på Nera Satcom samtidig som transaksjonen gir Nera og dets aksjonærer en andel i en videre oppside ved denne konsolideringen i bransjen, sier Neras administrerende direktør Bjørn Olafsson i en kommentar.

Han påpeker også at et salg av satcomvirksomheten vil gjøre den foreslåtte fusjonen mellom Eltek og Nera ytterligere attraktiv. – Selskapet får på denne måten en mer fokusert virksomhet med sterkere finansiell ryggrad, sier Olafsson,



Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Betydelig aktør

Thrane & Thrane og Nera Satcom er ledende leverandører av satellittelefoner innenfor Inmarsat-systemet. Et samlet selskap vil skape et samlet skandinavisk miljø innenfor mobil satellittkommunikasjon som vil være blant de fremste i verden. Basert på omsetningstall for 2005 vil det samlede selskapet ha en proforma omsetning på 1.450 millioner kroner. Virksomheten som Nera avhender, omsatte i 2005 for ca. 500 millioner kroner.



Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.