NETTARKIV

Tett på:

Ole K. Helgesen
29. apr. 2006 - 02:17


I slutten av mai blir Kjemisk Forbund etter all sannsynlighet slått sammen med Nopef. Det nye forbundet, som trolig vil få navnet Industri Energiforbundet, vil representere arbeidskraften bak hele 75 prosent av norsk eksport. Teknisk Ukeblad har stilt Olav Støylen, leder i Kjemisk Forbund, syv spørsmål.



Hva er bakgrunnen for sammenslåingen?

– Vi ønsker å styrke vår posisjon faglig, politisk og overfor samfunnet. Med 45.000 medlemmer vil den nye organisasjonen være en svært viktig premissleverandør i norsk industripolitikk.



Kjemisk Forbund og Nopef representerer ulike grupper arbeidstakere. Frykter du interne konflikter?

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

– Det er klart det er utfordringer knyttet til en slik sammenslåing, men forskjellene er egentlig ikke så store. Jeg tror det kommer til å fungere svært godt. Hele den norske konkurranseutsatte eksportindustrien har felles utfordringer og mål.



Dere har kontor i Oslo, mens Nopef sitter i Stavanger. Hvor vil det nye forbundet holde til?

– Hovedkontoret skal være i Oslo. Der skal også hoveddelen av ledelsen, både de valgte og de ansatte, sitte. I Stavanger vil det være et petroleumsbasert kontor.



Hvordan blir de to forbundene representert i den nye organisasjonen?

– Det blir 50 – 50 prosent representasjon fra hvert forbund. Vi kaller det terrorbalansen.



Skal du stille til valg som leder?

– Nei. Jeg har allerede sendt inn min AFP-søknad. Etter å ha vært i arbeidslivet i 50 år sammenhengende, er det på tide å pensjonere seg, sier 65-åringen som reiste til sjøs på Statsraad Lehmkuhl allerede som 14 åring.



Hva blir Industri Energiforbundets viktigste utfordringer?

– Å sikre bedre rammebetingelser for industrien. Det er blant annet helt nødvendig å få på plass et industrikraftregime. I tillegg må det opprettes et høyt aktivitetsnivå på norsk sokkel.



Er du fornøyd med den nye regjeringens innsats så langt?

– Vi investerte mye i å bli kvitt Bondevik-regjeringen, og vi mener fremdeles dette var god industripolitikk. Men det tar tid å skifte kurs. Med min bakgrunn som sjømann pleier jeg å sammenligne det med å fosse fram i en stor båt. Da klarer du ikke å snu umiddelbart. Derfor har vi valgt å gi regjeringen arbeidsro i 2006.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.