TESTER

Test: null

Test: Sony Xperia U

Sony Xperia U er en flott allrounder til attraktiv pris.

2. juli 2012 - 17:31
Vis mer
Høydepunkter

Liten og brukervennlig, kjapp, bra skjerm, god batteritid, attraktiv pris

Ulemper

Lite internminne, ikke minnekortstøtte, dårlig i sollys, ikke oppdatert til Android 4.0

Veldig kort sagt

Prisen er det største argumentet for å gå for denne telefonen. Her får du svært mye for de to tusenlappene du må ut med, i en telefon som både er lett og morsom å bruke. Vær imidlertid oppmerksom på begrensningene i lagringskapasiteten, som vil være en vesentlig svakhet for mange.

Gå til:



Hele testen



Ytelsestester



Bilder og video tatt med kameraet



Alle spesifikasjoner

 

Sammendrag

Sony Ericsson kjørte i fjor en svært aggresiv prisstrategi, og det ser ikke ut til at Sony har tenkt å være noe dårligere. Xperia U er den rimeligste Android-modellen vi har sett fra den kanten til nå, og med en pris på rett rundt 2000 kroner gir den også lavprisaktører som ZTE og Huawei noe å bryne seg på.

Til tross for lav pris får du en temmelig kraftig pakke her. Under skallet i Xperia U en tokjerneprosessor på 1 GHz og grafikkbrikken Mali-400.

Maskinvarekraften kommer riktignok ikke opp på nivå med sluggere som Sony Xperia SSamsung Galaxy S III (eller S II) eller LG Optimus 4X HD, men du får betydelig mer muskler enn i telefoner i samme prisklasse - som Huawei Honor.

Og vi snakker om en sprek telefon her. Xperia U kjører det aller meste du finner av apper og programvare uten å klage, og både surfing og navigering i menyer går unna uten irriterende forsinkelser.

Dette er med på å øke brukeropplevelsen, som i det store og det hele er god. Sony kan brukervennlighet, og sannsynligvis blir ting enda bedre når Android 4.0 kommer iløpet av sensommeren.

Lydkvaliteten i samtaler er også helt grei, og i testperioden opplevde vi at batteritiden er bedre enn gjennomsnittet, noe som vil være et tungt argument for mange. Vær obs på at dette selvsagt vil variere etter bruken.

Liten og skarp skjerm

Skjermen har en oppløsning på 854 x 480 piksler, noe man etterhvert kan begynne å kalle lite, men skjermen er heller ikke større enn 3,5-tommer, og da ser ting likevel skarpt og fint ut.

Skjermstørrelsen setter noen naturlige begrensninger på hvor gøy det er å surfe, spille avanserte spill og se film på denne telefonen, men dersom du er ute etter en stor HD-skjerm befinner du deg uansett i feil prisklasse.

Ellers er ikke kameraet i telefonen mer enn "greit nok", og det er i det store og det hele ikke slik at vi sitter med hakeslepp over noen av funksjonene, men for 2000 kroner krever vi heller ikke mer enn at telefonen skal fungere bra til det den er ment for, og ikke ha noen alvorlige svakheter.

Akkurat det har den forsåvidt. Sony har kastet seg på den kjipe trenden med å ikke utstyre telefonene sine med minnekort, så her er du prisgitt internminnet. Selv om telefonen har 8 GB lagringsminne er bare 4 GB tilgjengelig.

Dette vil for mange være plenty, men dersom du har tenkt å bygge på musikksamlingen, ta mye bilder eller andre ting som gradvis spiser av minnekapasiteten vil du til slutt oppleve at du må begynne å slette saker og ting.

Dermed er det verdt å ta en titt på alternativene.

Huawei Honor: Huawei Honor er en strålende Android-telefon som gjør en god jobb på det meste, og den koster i skrivende stund det samme som Xperia U. Her får du også minnekortstøtte, men maskinvaren er svakere og du får dårligere kamera. 

LES TEST AV HUAWEI HONOR

Sony Ericsson Xperia Arc S: Dersom du går 3-4 hundrelapper opp i pris er plutselig fjorårsmodellen Xperia Arc innenfor rekkevidde. Denne har større skjerm, bedre kamera og støtter minnekort. Den er imidlertid også fysisk større og har hakket svakere maskinvare. 

LES TEST AV SONY ERICSSON XPERIA ARC S

ZTE Blade II: Dersom du er ute etter en god Android-modell til lavest mulig pris er det ikke mange veier rundt ZTE Blade II. Denne får du for så lite som 1500 kroner, og du får muligheter for å bruke minnekort. Vær obs på at du da firer kraftig på maskinvarekraften, noe du vil merke i form av hakking om du installerer krevende spill. Du får også dårligere lyd ved musikkspilling og gir fra deg muligheten til å få Android 4.0. 

LES TEST AV ZTE BLADE II

Nokia Lumia 710: Dersom Android ikke er et kriterie i seg selv kan vi anbefale en nærmere titt på Nokias rimeligste Windows Phone-modell. Denne er lynrask og gir deg en fullverdig Windows Phone-opplevelse, men den vil ikke kunne oppgraderes til Windows Phone 8, og du møter de samme begrensningene på minnekapasiteten som med Sony Xperia U. 

LES TEST AV NOKIA LUMIA 710

Bra pakke

Dersom du vet at du ikke har behov for mer enn 4 GB lagringsplass er det definitivt verdt å se nærmere på Xperia U. Til 2000 kroner er det ikke til å komme utenom at dette er blant de aller beste kjøpene du kan gjøre i dag.

Les hele testen på de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.