TESTER

Test: null

Test av Samsung Omnia W

Nydelig Windows-mobil med flott skjerm og kjapp prosessor. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
16. des. 2011 - 13:20
Vis mer
Høydepunkter

Super-AMOLED-skjerm med godt bilde. Rask prosessor gjør at telefonen føles veldig snappy. God på alt fra jobb til surfing.

Ulemper

Lite minne, uten mulighet for utvidelse. Litt lav lyd i lydutgangen.

Veldig kort sagt

Samsung Omnia W er en knall Windows Phone 7-mobil som vi liker veldig godt. Men hvorfor Samsung har valgt å utstyre den med så lite minne er vanskelig å forstå.

Gå til:



Hele testen



Ytelsestester



Bilder og video



Hele spesifikasjonslisten

 

Konklusjon

Samsung Omnia W er den koreanske produsentens siste tilskudd til Windows Phone 7-verdenen. Denne telefonen kjører siste versjon, 7.5 Mango, som har fått en rekke forbedringer siden første utgave.

Om du ikke kjenner til Windows Phone er dette et lettbrukt operativsystem som er sydd sammen på en annen måte enn iOS og Android. Har du hatt en Windows Mobile-telefon tidligere er det bare å glemme alt du har opplevd. Windows Phone 7 ligner ikke på de gamle utgavene i det hele tatt.

Tipp topp operativsystem

Det er ingen tunge menyer, og det meste er lett tilgjengelig. De fleste vil nok oppleve Windows Phone 7 som veldig annerledes i begynnelsen, men etter en tids bruk sitter alt i fingrene, og det er lett å sette pris på måten saker og ting er løst på her.

Du får en god nettleser, en av de aller beste e-postklientene som finnes, en god musikkspiller, 25 GB med lagringsplass på internett og fin integrasjon av tjenester som Facebook og Twitter.

God telefon

Omnia W er en telefon som syr det hele sammen til en flott opplevelse.

Super-AMOLED-skjermen er en av de beste skjermene du får på en Windows-telefon. Bildet er skarpt, og fargene er livlige.

Maskinvaren er god. Prosessoren på 1,4 GHz gjør at telefonen alltid føles rask, noe som er med på å sikre en god brukeropplevelse.

Du får også det som trengs på maskinvarefronten, inkludert rask internettilkobling, trådløst nettverk og GPS.

Samsung har utstyrt Omnia W med noen nyttige apper, som en egen for 3G-videosamtaler, støtte for DLNA via appen AllShare, og en egen app for redigering av bilder.

Kameraet tar bilder i grei kvalitet, men det finnes telefoner der ute som er bedre, som HTC Radar.

Selve telefonen er utformet for det meste i plast, med litt aluminium i bakdekselet. Vi har klart å lage riper i telefonen, så den bør nok behandles pent. Skjermen er imidlertid dekket av forsterket glass. Og telefonen er godt bygget, så kvalitetsfølelsen her er god.

En stein i skoen

Vi liker altså Omnia W veldig godt. Dette er en Windows-mobil vi ikke hadde nølt med å anbefale om det ikke var for én ting:

Den har bare 8 GB minne, hvorav 6,67 GB er tilgjengelig, og det er ingen mulighet for å utvide dette med minnekort. Dette er fint lite om du har tenkt  å fylle telefonen med musikk og video. Det er rett og slett lite plass her, så dette er ikke en telefon som egner seg for deg som vil ha med deg masse innhold på farten.

Dette er delvis Samsungs skyld, siden de har gitt telefonen lite minne. Det er også delvis Microsofts skyld, siden minnekort ikke støttes av operativsystemet.

Vi må også nevne noen av svakhetene til Windows Phone 7. De største er at du  bruke PC-programvaren Zune for å overføre filer, som med iTunes på iPhone. Det andre er at dette er en plattform som er i startgropen, og at utvalget apper dermed ikke er i nærheten av det du får på iPhone eller en Android-mobil. Så skal vi understreke at Windows Phone 7 har rundt 45 000 apper tilgjengelig, og at utvalget vokser hver dag.

Alternativer

Det finnes noen alternativer til Omnia W. Disse er signert HTC, og heter Radar og Titan. HTC Radar ligner mye på Omnia W, og har en tanke større skjerm. Den har også deksel laget i store deler aluminium.

HTC Titan er en gigant med 4,7 tommers skjerm og like sprek maskinvare som Omnia W. Den er også en del dyrere.

Så må vi nevne at du ved å gå for en Android-mobil i samme prisklasse kan få langt mer for pengene rent spesifikasjonsmessig. Sony Ericsson Xperia Ray er i så fall et meget godt valg med bedre kamera.

Vi måtte gå mange runder med oss selv da vi skulle sette karakteren på denne telefonen. Spesifikasjons- og funksjonsmessig er den nemlig nesten lik HTC Radar, som vi belønnet med karakter 4. Det som trakk mest var at den som Omnia W har lite minne.

Vi har likevel valgt å vippe Omnia W opp på karakter 5. Grunnene er at den har sprekere prosessor og bedre ytelse, at den føles lettere og mer kompakt, og at den har merkbart bedre skjerm. Dersom valget sto mellom disse to telefonene hadde vi gått for Omnia W.

Så får vi understreke at dette er en svak femmer.

Les hele testen på de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.