TESTER

Test: null

Test av Nokia N9

Årets første virkelig nyskapende mobiltelefon er signert Nokia.

Marius ValleMarius ValleJournalist
14. okt. 2011 - 15:32
Vis mer
Høydepunkter

Flott og intuitivt menysystem, god kvalitetsfølelse, bra skjerm, god lyd, bra kamera, super "nerdetelefon"

Ulemper

Føles litt uferdig, MeeGo har en usikker fremtid, smalt app-utvalg, dyr

Veldig kort sagt

Vi elsker Nokia N9, og blir nesten litt deppa over at Nokia ikke vil satse videre på MeeGo. Dette er en telefon som er veldig lett å bli glad i, med bra design, kjapt og gjennomtenkt menysystem og bra kamera. Dessverre er listen med negative egenskaper også lang, og vil for mange utelukke denne telefonen.

Gå rett til:



Hele testen



Ytelsestester



Bilder og video tatt med telefonen



Spesifikasjonsliste

Konklusjon

Nokia N9 er en telefon vi har ventet på i flere år, og den aller første MeeGo-telefonen som lanseres for allmennheten.

Og det er MeeGo-plattformen som vil være det avgjørende argumentet både for og mot å kjøpe denne telefonen.

Vi overdriver ikke når vi sier at vi personlig elsker Nokia N9. Kvalitetsmessig er dette i toppklasse, med unibody-design smidd i polykarbonat, ripesikker skjerm og en design det er vanskelig å mislike.

Etterhvert som vi har fått MeeGo til å sitte skikkelig i fingrene har vi også fått veldig sansen for denne plattformen.

Her er det ingen menytaster, men et menysystem som du styrer ved å sveipe over skjermen. Dette er veldig annerledes, gjennomtenkt og ikke minst intuitivt å bruke.

LES OGSÅ: Slik fungerer menyene til Nokia N9

Skjermen er veldig god, så dette er en telefon som fungerer bra til både surfing og videotitting. Det er også god lyd i hodesettutgangen, så dette er en topp multimediatelefon.

Vi noterer gratis og velfungerende GPS-navigasjon som et stort pluss. Telefonen har ellers rask internettilkobling og en grei nettleser.

Ikke for alle

Men MeeGo er verken Android eller iOS. Du får på langt nær det samme økosystemet med tjenester og app-utvalg som med Google og Apples mobilplattformer, og at MeeGo også går en usikker fremtid i møte gjør at du ikke har noen garantier for at dette vil bli bedre. 

Det er ikke tvil om at Nokias offisielle app-butikk er skrale saker, men MeeGo har et levende utviklermiljø som skriver programvare. Denne programvaren krever oftest en del fikling, prøving og googling før den er på plass. 

Samtidig som nerden i oss frydet seg da vi etter mye om og men endelig fikk installert en fungerende Spotify-klient, er det ikke til å stikke under en stol at hvermannsen vil foretrekke å hente den ned fra en app-butikk i løpet av noen sekunder.

LES OGSÅ: 10 apper du må ha på Nokia N9

Om du er av typen som liker en utfordring, og helst er litt nerdete av deg, vil du sannsynligvis digge Nokia N9.

Også for deg som vil ha en kul mobil

Selv om apps er blitt stadig viktigere for stadig flere skal vi ikke overse at det finnes mange som ikke bryr seg om dette.

Om du er ute etter en litt annerledes telefon som ser bra ut, har bra talekvalitet, god lyd, bra kamera, skarp skjerm, mye lagringskapasitet og et morsomt operativsystem kan Nokia N9 være midt i blinken.

Men om du vil ha en smarttelefon med stort programvareutvalg og en mer "ferdig" plattform, samtidig som du vil ha alt enklest mulig, skal du velge noe med Android eller iOS.

Vi har vært veldig i tvil om karakteren etter å ha hatt Nokia N9 inne i to uker. Vi landet til slutt på en firer, da telefonen både har vesentlige svakheter og tungtveiende styrker.

For den rette målgruppen er dette en klokkeren sekser, men denne målgruppen er samtidig ikke den største. Om du sitter og lurer på om N9 kan være noe for deg vil vi oppfordre på det sterkeste å lese hele testen over de neste sidene. Vi kommer også til å følge opp testen med flere relaterte artikler i tiden som kommer.

Les hele testen av Nokia N9 på de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.