TESTER

Test: null

Test av Nokia E5

Hva er egentlig poenget med denne telefonen?

Marius ValleMarius ValleJournalist
21. sep. 2010 - 14:22
Vis mer
Høydepunkter

 Litt billigere enn storebror Nokia E72.

Skuffelser

Litt dårligere enn storebror Nokia E72.

Veldig kort sagt

Det er vanskelig å finne noen gode grunner til å velge en Nokia E5 fremfor storebror E72. De eneste vesentlige vi finner er at E5 koster noen hundre kroner mindre og at det er dobbelt så mye arbeidsminne. Men så ofrer du også ganske mye i forhold til hva du får på E72, så spørsmålet vi sitter igjen med er: Hva er poenget med E5? Ikke vet vi.

Gå rett til fullversjonen av testen »



Konklusjon

Nokia E72 var en telefon vi virkelig falt for da vi testet den før jul i fjor. Nå har den fått en lillebror, Nokia E5. Den er billigere og litt dårligere spesifisert, og skal trolig apellere til deg som vil ha en tastaturtelefon uten å blakke deg fullstendig.

Omtrent 2100 kroner må du ut med, og da får du en telefon som har et godt fulltastatur, et menysystem som er lett å bruke og teknologi nok til å gi deg de fleste muligheter du får på dyrere telefoner.

E5 har vesentlig dårligere kamera enn E72. Den er tjukkere. Den mangler en del teknologi som E72 har, som bevegelsessensor og kamera for videosamtaler.

Det som er positivt med E5 er stort sett det samme som på E72: God lydkvalitet under samtaler, god støtte for e-post, god batterilevetid, god skjerm, og gode underholdningsmuligheter.

Ikke misforstå oss - Nokia E5 er ingen dårlig telefon. Men vi forstår ikke helt hva som er poenget med den.

E5 er billigere enn E72, javel. Men det er kun snakk om noen hundre kroner. I skrivende stund koster E72 700 kroner mer, og den er vel verdt de ekstra hundringsene. Da får du en telefon som kan mer og ser (i våre øyne) penere ut.

Om du er på jakt etter en telefon med fulltastatur og ikke trenger trykkskjerm kan vi trygt anbefale deg en E5, men en E72 er et mye smartere kjøp. 

Les hele testen av Nokia E5 »
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.