MOBIL

Test: null

Samsung Galaxy S4 Mini er lansert

Synes du Galaxy S4 blir for stor? Da kan kanskje denne være noe.

30. mai 2013 - 13:52
Vis mer

Et modellnavn som har dukket jevnlig opp på ryktebørsen de siste månedene, er Samsung Galaxy S4 Mini. Til tross for at Samsung ikke har bekreftet noe av informasjonen før nå, har både bilder og detaljerte spesifikasjonslekkasjer gitt lite rom for tvil om at telefonen var reell.

Og i dag, nesten en måned før forventet, annonserte Samsung telefonen offisielt.

"Mini"

Med dimensjoner på 124,6 x 61,3 x 8,94 mm og en vekt på 107 gram snakker vi ikke om en telefon som er voldsomt mye mindre enn gjennomsnittet, så mini-stempelet her spiller altså på kontrasten mot den originale Galaxy S4.

LES OGSÅ: Test av Samsung Galaxy S4

Skjermen har fått en størrelse på 4,3 tommer, og den kjører ut den samme oppløsningen som HTC brukte i Sensation-telefonene sine i 2011, altså 960 x 540 piksler (qHD). Skjermtypen er Super AMOLED. 

Maskinvaren i telefonen er en Qualcomm Snapdragon 400. Dette er den nyeste systembrikken Qualcomm har å by på i mellomklassen, og gir deg doble prosessorkjerner på 1,7 GHz, kombinert med grafikkbrikken Adreno 305. Du får ellers 1,5 GB arbeidsminne.

Internminnet er på 8 GB, noe som ikke er allverden, men du kan utvide kapasiteten med opp til 64 GB ved å smekke inn et minnekort, så dette burde ikke være et stort problem.

Kameraet tar bilder i en størrelse på 8 megapiksler, har autofokus og LED-blits.

Teknologispekket

På trådløsfronten har telefonen det meste du kan be om - her får du både NFC, Bluetooth 4.0 og LTE. Sistnevnte åpner for å surfe på nettet i de høyeste hastighetene som er tilgjengelig i mobilnettet her til lands.

Bli klokere:

Batteriet er også rimelig lovende, med en kapasitet på 1900 mAh. Dette er forholdsvis mye for en telefon med medium maskinvare.

Det er foreløpig ikke sagt noe om pris eller butikklansering, men vi tipper du finner denne i butikkhyllene en gang sent i juni/tidlig juli, til rundt 2500 kroner.

Kilde: Samsung (pressemelding)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.