T2

Test: SONY KDL-47W800

Ny stil fra Sony

TEST: Sony KDL-47W800.

26. juni 2013 - 17:58
Vis mer

Denne testen er en del av vår store test av Vi tester seks smarte TV-er i mellomklassen .

Designnavnet henspeilet til falsettslipningen på kanten av TV-en, og går igjen på andre enheter fra Sony, som Blu-ray spillere og hjemmekinoanlegg. Det er alltid en helhetlig tanke bak designen til Sony.

Mer moderne

På innsiden er det også skjedd en hel del. Blant annet er hele menysystemet strammet opp og fremstår nå som langt mer moderne.

Om det er like brukervennlig er vi dog litt usikker på. Sony er selvsagt også med på Smart-TV bølgen, men har foreløpig ikke et innhold som helt matcher Samsung, LG og Panasonic. Heldigvis er apper og innhold en dynamisk greie som fort endrer seg. 

Sony har lenge vært blant våre favoritter på LED-LCD fordi de har vært flinke til å balansere fint mellom sortnivå og lysstyrke. Clouding har for eksempel sjelden vært et problem med Sony sine skjermer.

TEST: Panasonic VT60: En TV tett på det perfekte

Gode fabrikksinnstillinger

Sony har alltid vært flinke til å kalibrere TV-ene sine fra fabrikk. I likhet med de andre er normalmodus noe man kan bruke til vanlige TV-sendinger.

Personlig foretrekker vi filmmoduset til både TV-sendinger og film fra Blu-ray-spilleren, men er selvsagt subjektivt. På film bør alle velge filmmoduset for å kunne gjengi innholdet slik det er ment fra regissøren.

Selv med kontrasten satt til maks, brenner ikke W800 ut før på 245 (235 er den nedre grensen). Vi ser heller ingen fargestikk selv om kontrasten settes høyt.

Dermed kan man strengt tatt sette kontrasten helt opp og heller bruke justeringen for baklyset om bildet blir for lyssterkt. Lysstyrken setter vi to klikk over standard, noe som gjør at vi får med oss detaljer i de mørke områdene av bildet.

Som for de andre modellene er det en fordel for bildeopplevelsen å aktivere dynamisk kontrast. Selv om det ikke måler korrekt, blir opplevelsen og dynamikken i bildet bedre når dette er aktivert.

Vil man gjøre ting enkelt er det også en bra ide å aktivere den innebygde lyssensoren. Da vil TV-en selv øke og senke baklyset i forhold til lysforholdene i rommet.

TEST: Sonos Playbar: En drøm for alle som får angst av kabler

Sony W805 har nesten identiske bilder i de ulike vinklene. Derfor er dette høyst sannsynlig også et IPS-panel på denne modellen, litt utypisk Sony. Bildet er godt balansert, men er litt mer gul/grønt i filmmoduset enn de andre.
Sony W805 har nesten identiske bilder i de ulike vinklene. Derfor er dette høyst sannsynlig også et IPS-panel på denne modellen, litt utypisk Sony. Bildet er godt balansert, men er litt mer gul/grønt i filmmoduset enn de andre.

Gjennomgående god bildekvalitet

Sony benytter et IPS-panel på denne skjermen. Det betyr at den har god innsynsvinkel om man ser på den fra siden. Den er dog kresen på vertikal plassering, så det er viktig å montere TV-en i slik at den kommer i hodehøyde.

I scenen fra Skyfall kan vi skimte et lite magentastikk i den mørke enden. Det er ikke mye mer enn vi ser på Samsung og Panasonic. Vi har også Sony W900 inne og den dyrere modellen greier også denne øvelsen hakket bedre enn W800.

Vi er allikevel godt fornøyd med måten Sony presenterer testen på. Den henter frem godt med detaljer i den mørke enden samtidig som det er bra også i den lyse enden.

Fargegjengivelsen er i den naturtro enden av skalaen, noe Sony erfaringsmessig har vært flinke til å få til med sine fabrikksinnstillinger. Det er også nødvendig for Sony har som vanlig ingen detaljerte justeringsmuligheter for farger.

Noe vi må trekke frem er X-reality Pro. Dette er Sonys bildeprosessering. Vi kjenner denne både fra projektorene til Sony, og den eminente Helt magisk bildebehandling .

Det bildeprosesseringen har en stor forse. Den greier å hente frem detaljer uten å gi for mange bivirkninger. Dermed fremstår bildene med en skarphet som virkelig blomstrer om kildematerialet er godt.

På dårligere kildemateriale er funksjonen overflødig. Vi ser også mye av det samme på skjermen fra Philips, som også har en prosessering som er gjennomtenkt.

Konklusjon

Sony holder stand som en leverandør av gode bildeopplevelser.

Skjermen gjør lite feil og har en bred innsynsvinkel. Det kan være et stort pluss for mange.

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt. Se alle målinger på deres nettsider.

Les også:

Dette skiller de nye superkonsollene

Netflix får norsk konkurrent

Test av tre rimelige hjemmekinoreceivere  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.