MOBIL

Test: null

Nokia Lumia 925 kommer tidlig

Nokias nye toppmodell kommer i salg i Norge tidligere enn antatt.

Marius ValleMarius ValleJournalist
23. juli 2013 - 11:07
Vis mer

Da Nokia lanserte Lumia 925 i mai, var det overraskende lenge til Nokia skulle slippe den ut i norske butikker. Den skulle ikke komme i salg før i fjerde kvartal, altså i løpet av årets tre siste månder, selv om den kom i salg i enkelte land i juni.

Nå har Nokia ombestemt seg, og slipper Lumia 925 her i landet 15. august. Det skal også være mulig å forhåndsbestille telefonen via operatører og butikker i løpet av de nærmeste dagene, ifølge produsenten.

LES OGSÅ: Slik er Nokia Lumia 925

4700 kroner

Lumia 925 har en veilendende pris på 4700 kroner uten abonnement. Det gjør den i skrivende stund 1600 kroner dyrere enn Lumia 920, og omtrent like dyr som Samsung Galaxy S4.

Det er likevel grunner til å vurdere denne telefonen. Lumia 925 har en ramme laget i aluminium, er rimelig tynn og har et 8,7 megapikslers PureView-kamera. Akkurat det siste har en stund vært Nokias fremste salgsargument, da de har lagt mye arbeid i både kameraet og kameraprogramvaren.

Fjern eksen

Kameraet har mange av de samme egenskapene som kameraet i Lumia 920. Her er det optisk bildestabilisator, som blant annet er med på å gi deg bedre resultater i svak belysning. Telefonen har også Smart Camera-programvare, som lar deg redigere bildene dine i ettertid. Det er for eksempel mulig å fjerne personer eller objekter fra bildene, siden appen tar en rekke bilder som settes sammen til ett.

Du kan når som helst gå tilbake til Smart Camera for å redigere et bilde. Ingen problem å fjerne eksen fra feriebildene her, med andre ord.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Smart Camera blir dog tilgjengelig på flere Lumia-telefoner med Amber-oppdateringen etterhvert. 

Det skal nevnes at kameraet her ikke er av samme kaliber som på den kommende Lumia 1020, som har 41 megapiksler.

LES OGSÅ: Lumia 1020 har 41 megapiksler

Kommer i fire farger

Lumia 925 har 4G-støtte, 16 GB minne, tokjerneprosessor på 1,5 GHz og kommer i fargene hvitt, grått og svart. Du kan i tillegg kjøpe deksler med trådløs lading i fargene gult, rødt, hvitt og svart.

Som alle andre Lumia-modeller kjører Lumia 925 Windows Phone 8.

LES MER: Slik kommer du i gang med Windows Phone 8

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.