T2

Test: PANASONIC 47ET60

Full oppussing fra Panasonic

TEST: Panasonic 47ET60.

26. juni 2013 - 17:58
Vis mer

Denne testen er en del av vår store test av Vi tester seks smarte TV-er i mellomklassen .

Denne modellen var den første modellen vi hadde inne fra Panasonic i år, men er også en naturlig deltaker når vi gjennomfører en gruppetest på modeller i mellomsegmentet.

Konkurransen i denne klassen er meget hard, så her skal ET60 få noe å bryne seg på.

Bedre design

Panasonic har løftet designet opp på prioriteringslisten, og ligger nå ikke noe tilbake for konkurrentene.

Det må også til, for på dette området har på mange måter Samsung og LG satt dagsordenen.

ET60 har fått en slank ramme i en metallfinish som både ser flott ut, og som gjør at TV-en rett og slett tar mindre plass på veggen enn tidligere modeller.

TEST: Panasonic VT60: En TV tett på det perfekte

Nytt inngangsparti

Når man pusser opp holder det ikke bare å gjøre om eksteriøret. Man må ta for seg helheten. Den største forandringen får man når man skrur på TV-en.

Tidligere kunne man bare skru den på, og man måtte velge inngang hver gang for å komme dit man ville. I 2013 trenger man å være mer moderne, og det man nå møter er en Home screen, eller hjem-skjerm/start-skjerm om man vil.

Det er en helt annen verden enn det vi har sett tidligere fra Panasonic, og den er i tillegg brukerdefinerbar. Man kan enkelt lage sin helt egen startskjerm, og legge alle elementer, programmer og applikasjoner der man ønsker dem.

På de mer påkostede modellene som VT60 og WT60, er det også et integrert kamera som kommer opp og gjenkjenner den personen som sitter foran skjermen. 

Like menyer - nytt innhold

Designen på menyene kjenner vi godt igjen fra i fjor, men mulighetene i menyene på årets modell vitner om et enda større fokus på å kunne tilpasse bildet. Brukeren får for eksempel tilgang til å justere baklyset individuelt i forhold til lysstyrke.

Dette er viktig for enklere å kunne tilpasse TV-en til forskjellige og skiftende lysforhold i rommet. Orker man ikke å gjøre dette manuelt kommer også ET60 med en lyssensor som justerer baklyset opp og ned i forhold til lysforholdene i rommet.

Dette er ikke den eneste forbedringen. Man får også tilgang til fargetemperatur, gråskala, fargerom og gamma.

Om menigmann kommer til å bruke det er vi ikke sikker på, men det er heldigvis forklarende ledetekster her, som i detalj forklarer hva de forskjellige innstillingene gjør med bildet.

Vi setter kontrasten til 95 og lysstyrken 2 klikk over standardinnstillingen. Normalmoduset måler ikke spesielt godt, men det gjør filmmoduset. Der ligger fargetemperaturen tett på 6500 Kelvin og fargene er rimelig balanserte.

TEST: Sonos Playbar: En drøm for alle som får angst av kabler

Panasonic ET60 har IPS-panel, som gir nesten det samme bilde uansett sidevinkel. Om man ser skjermen ovenfra eller nedenfra blekner det mye. Monter derfor LCD-skjermer i sittehøyde.
Panasonic ET60 har IPS-panel, som gir nesten det samme bilde uansett sidevinkel. Om man ser skjermen ovenfra eller nedenfra blekner det mye. Monter derfor LCD-skjermer i sittehøyde.

Bedre bildekvalitet

Panasonic greier å holde en flott balanse mellom sortnivå og lysstyrke. Den får frem detaljer i mørke scener uten at det går for mye utover sortnivået.

Skjermen, som bruker et IPS-panel, er riktignok ikke like sort som Samsung, men er langt bedre på innsynsvinkel fra siden. Skjermen er god på å opprettholde skarphet under bevegelse, og er forbedret på dette området sammenlignet med fjorårets modell.

ET60 fungerer aller best i rom med normal til dempet belysning. Det er vel omtrent slik de aller fleste har det hjemme.

Lyset i rommet er en effektiv kamuflasje for det litt manglende sortnivået LED-LCD modellene har sammenlignet med de beste plasmaskjermene.

Konklusjon

Selv om vi setter ET60 opp på sølvplass, er den definitivt en gullkandidat om man trenger en TV med god innsynsvinkel.

Der slår denne modellen Samsung på KO.

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt. Se alle målinger på deres nettsider.

Les også:

Dette skiller de nye superkonsollene

Netflix får norsk konkurrent

Test av tre rimelige hjemmekinoreceivere  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.