MOBIL

Test: null

Førsteinntrykk: iPad Air

Nå tester vi Apples nye og lette iPad. Her er våre førsteinntrykk.

Marius ValleMarius ValleJournalist
1. nov. 2013 - 16:44

Vi har nettopp fått inn Apples nye iPad Air til test. Dette er den nye utgaven av deres fullstørrelses nettbrett, som denne gangen har blitt raskere og mindre. Denne utgaven kommer også med inntil 128 GB minne.

Den største nyhetene er likevel det ytre. Før vi kommer så langt som til å publisere en full test av den nye versjonen tenkte vi det var på sin plass å dele noen av førsteinntrykkene vi sitter med etter å ha klemt litt på Air. 

LES OGSÅ: Test av iPhone 5S



Apple har sendt iPad på «fat camp». Dette er resultatet.

Tynn, lett og smal(ere)

De forrige 9,7 tommers utgavene av iPad har vært blant de tyngste nettbrettene på markedet. Ikke bare fordi de har vært laget i aluminium og glass, men også fordi de har vært utstyrt store batterier med høy kapasitet. iPad Air er slanket 183 gram - noe sånt som vekten av en tung smarttelefon - og har fått redusert bredden 17 millimeter. Den er også to millimeter tynnere.

LES OGSÅ: Slik måler nye iPad seg mot forgjengerene

At de har klart å presse størrelsen og vekten betydelige hakk ned har ingenting med magi å gjøre. Batteriet har en god del lavere kapasitet - 32 mot 43 Wh. Når de så likevel lover like lang brukstid, er det den nye sensorbrikken Apple M7 som spiller en stor rolle. Når brettet har lagt i ro en stund, eller den merker at det er i bevegelse, kobler den seg til nettet sjeldnere. Den vil da heller ikke lete etter trådløse nett.

Vi skal komme tilbake til dette i testen. Men vi kan skrive under på at iPad Air virkelig er tynt og lett. Forskjellen på dette og iPad 4 er veldig merkbart.

Faktisk klarer vi nå ganske uanstrengt å gripe det med én hånd, omtrent som en gigantisk smarttelefon. Men det er klart - noe enhåndsbrett er dette ikke.

LES OGSÅ: Test av Google Nexus 7 2013-utgave

Skjermen fyller en større del av fremsiden, siden rammene på siden er slanket. Det ser ikke verst ut. Brettet er fortsatt laget i gode materialer, så selve dekselet er laget i aluminium, mens fremsiden er en stor glassplate. Plast finner du øverst på baksiden, hvor antennene er skjult.

iOS 7

Operativsystemet er iOS 7, som alle nye iOS-enheter er utstyrt med. Vi har ikke kommet så langt som til å bruke Air til noe fornuftig, men vi merket oss at parallakseeffekten er veldig tydelig her sammenlignet med telefonene. Dette er en designdetalj som beveger ikonene og bakgrunnen når du vipper på brettet, slik at det ser ut til at de flyter over bakgrunnen.

Etter å ha brukt iPhone 5S savner vi fingeravtrykkleseren Touch ID her. Det hadde vært nyttig på et produkt som dette. Vi merker oss også at kameraet ikke har like mange funksjoner som på iPhone 5S tross like sprek maskinvare. Men så er det ytterst sjeldent vi føler et stort behov for å ta bilder med nettbrett.

Testen regner vi med å publisere neste uke en gang, og i mellomtiden kan du ta en titt på bildene under.



Jepp, iPad Air leverer i en eske.



I nevnte eske får du Lightning-kabel, lader, bruksanvisning, en pinne til å åpne eventuell SIM-skuff, og en iPad, selvsagt.



Brettet er laget i aluminum. Det ser fortsatt bra ut.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling



Selv undertegnedes små hender klarer å gripe om iPad Air.



Air er ikke så rent lite mindre og lettere enn forgjengerne. Her ved siden av iPad 3.



Om du vil, kan du kjøpe et skjermdeksel i tillegg.



Operativsystemet er iOS 7.



Her poserer iPad Air ved siden av Google Nexus 7.



Om du føler behov for det kan du få iPad Air med LTE-støtte. Da trenger du også et SIM-kort, som plasseres i denne skuffen. Kortet er av typen nano-SIM.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.