T2

Test: LG 55LA860

En rammeløs skjønnhet

TEST: LG 55LA860.

LG 55LA860.
LG 55LA860. Bilde: LG
24. okt. 2013 - 15:44
Vis mer

Denne testen er en del av vår samletest av Vi tester fem av de heftigste flatskjermene på markedet .

Design er ikke den eneste styrke på denne modellen fra LG. Den har også en Smart-TV-integrasjon som er helt i toppklasse.

Den har alt fra Spotify til Netflix, og mulighetene øker med hver oppgradering.

Wi-Di åpner opp muligheten for å koble PC og skjerm sammen trådløst.

IPS-panel

LA860 er utstyrt med et IPS-panel. Våre tester viser at disse panelene har en fordel på horisontal innsynsvinkel. Det betyr i klartekst at man kan sitte langt ut på siden uten at bildet degraderes i nevneverdig grad.

IPS-panelene er dog følsomme for vertikal vinkel, så man må passe på at TV-en er montert i hodehøyde. Har man ikke denne muligheten kan man kompensere med å vinkle TV-en.

Fjernkontrollen er litt unik for LG. Årets modell kommer med en oppgradert versjon av magic remote. Den er meget god, er meget intuitivt og gjør det lekende lett å styre TV-en.

Den har også innebygget mikrofon for stemmestyring. Hvorfor ikke flere har vurdert «point-and-click» som LG kan man lure på, for det føles veldig naturlig.

TEST: Western Digital AVTV: Med denne kan du hive ut dekoderen

Oppsett

Normalmodus ligger på rundt 9500 Kelvin gjennom hele gråskalaen. Det er rimelig kaldt. I filmmodus ligger den jevnt på 6300 Kelvin.

Det er såpass nære målet av vi må kalle dette for gode fabrikksinnstillinger. Spesielt fordi gammakurven også er rimelig korrekt. Det er noen små avvik i fargerommet,  men ikke mer enn man finner på de andre modellene.

LG har strålende kalibreringsmuligheter slik at det er mulig å kalibrere den helt i henhold til standard.

Med kontrast på og lysstyrke på 53 får man både med detaljer i den mørke enden, samtidig som man unngår at detaljer i den lyse enden brenner ut.

Bilder med trykk

Modellen fra LG er nok den som fremstår som aller mest lyssterk i denne testen. Nå skal det også nevnes at ingen av modellene i testen har problemer med for lite lys.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Trikset med LCD-modeller er å greie å tøyle lysstyrken når man vil bruke TV-en i et rom med lite belysning. Det ønsker i alle fall jeg de gangene jeg vil se film. Kinomørket er jo klart viktig for stemningen på kino.

LA860 er en modell som trives aller best når det er litt lys på i rommet. Det trenger ikke være veldig mye, men kun akkurat nok til å kamuflere det litt manglende sortnivået.

Det er heldigvis slik de fleste av oss har litt lys i stuen, så vi ser ikke på dette som noe stort problem. De som ønsker seg en TV utelukkende for film i kinomørket bør se andre steder og på andre teknologier.

STOR TEST: Vi tester seks smarte TV-er i mellomklassen

LG 55LA860W viser detaljer i skyggene helt utmerket. Det sorte er dog ikke helt sort, men dette kompenseres godt ved at TV-en kan ses på fra siden uten at kontrast og fargebalansen endres spesielt mye.
LG 55LA860W viser detaljer i skyggene helt utmerket. Det sorte er dog ikke helt sort, men dette kompenseres godt ved at TV-en kan ses på fra siden uten at kontrast og fargebalansen endres spesielt mye.

Synlig baklys

Som med de andre modellene kan mye gjøres med eco-innstillinger og dynamisk baklys. På denne modellen bør man dog være forsiktig med det dynamiske baklyset, for det blir fort synlig, spesielt på 2.35:1 filmer som har sorte felt oppe og nede.

Vi anbefaler at man prøver seg frem og ser hva de forskjellige innstillingene gjør med bildet. Føler man at bildet blir bedre beholder man innstillingene.

Blir artefaktene for store dropper man dem. Alt med måte er et greit motto når det kommer til TV-innstillinger.

Med LA860 kan man glede seg over god innsynsvinkel og skarpe, detaljerte bilder som glir rimelig sømløst over skjermen.

Konklusjon

LG LA860 er en sterk totalpakke.

Den styres enkelt med pek-og-klikk, har en meget god Smart-TV plattform, og strålende design.

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.

Les også:

TEST: Get Box II: En totrinns underholdnings-rakett

TEST: Samsung PS64F8505: Samsungs beste TV noensinne?

TV-produsentene lokker med flere piksler

PS: Vi har en bug som noen ganger opptrer i karakterboksen under, som gjør at alle delkarakterene blir satt til 5.

Riktige karakterer skal være følgende: Bildekvalitet: 8, Utstyrsnivå: 8, Smart-TV: 8, Brukervennlighet: 9, Lyd: 8, Betraktningsvinkel: 8, Refleksjon: 7.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.