NETTARKIV

Teknopuls 16

Veslemøy NestvoldVeslemøy NestvoldVeslemøy Nestvold
3. juni 2006 - 02:32

Formatering:



Notis 1 = sidesak

(Vignett skifter etter hva salgs notis det er)

Notis 2 = Loft

Notis 3 = Hovednotis

Notis 4 = Hovednotis

Bildene har filnavn notis 1, notis 2 osv

Notis 1:

Vignett: Animasjon



Lær animasjon å nett

Er du fan av animasjon? AnimationMentor. Com kan være svaret på dine drømmer.

Studenter i hele verden har logget seg på disse sidene for å lære animasjon av lærere som til daglig jobber i noen av verdens mest anerkjente animasjonsselskaper som Pixar, Disney og Industry Light og Magic. Kurset baserer seg kun på undervisning på Internett og varer 18 måneder delt opp i 6 tolv ukers programmer. Hver uke er det innleveringer og videokonferanser med lærerne.

De fire første semestrene er det kurs i avansert animasjon. Kroppsspråk, dialog og emosjoner uttrykt i øyne er sentrale temaer i undervisningen. I de to siste semestrene fokuseres det på kortfilmproduksjon. Alle studentene må bruke Maya, som er et 3D program. Elevene får tilgang på annet verktøy til reduserte priser. Og det kan være nødvendig for kurset er ikke akkurat billig;: Omtrent 100.000 kroner må du ut med. Man må altså være dedikert. Skolen krever dessuten flere timers praksis hver dag, så det er ikke noe man enkelt kan ta ved siden av annen jobb.

Men skolen skal gi valuta for både penger og tid. I følge skussmål på nettsidene til AnimationMentor.com så er mulighetene for å få jobb etterpå mange. Flere av studentene har fått jobb hos Disney og andre store animasjonsselskap. Neste inntak er 26. Mai.

Mer informasjon får du på www. AnimationMentor.com

Bilde: Notis_1_Teknopuls_AnimationMentor.com

Bildetekst: Ingen



OBS: Hvis bildet blir for lite: Sjekk ut hjemmesiden om dere kan grabbe bilde på en annen måte enn det jeg har gjort. Eller: Bruk et av de mange Teknopulsbildene jeg har lagret. Sjekk stikkord som De utrolige, Slipp Jimmy Fri etc.



Notis 2



Nintendo brukte kodenavn

Den nye spillekonsollen til Nintendo har gått under kodenavnet Revolution inntil nå. Nå har det offisielle navnet blitt lansert. Spillekonsollen skal hete Nintendo Wii og uttales som we som i engelsk for vi. Det skal markere at spillere skal komme sammen, ifølge Nintendo.



BILDE: Ingen



Notis 3:

Svenskene viser muskler på E3

På den gigantiske spillmessen E 3 som åpner tiende mai, vil det være en egen nordisk paviljong på 200 kvadratmeter. Bak satsingen står Det svenske eksportrådet, de nordiske bransjeforeningene og det Nordiske Ministerråds, Nordic Game Program. Nesten halvparten av utstillerne er svenske. Mens det bare vil være fire norske utstillere, stiller svenskene med 15 utstillere. I tillegg har IKEA fått være med som leverandør av møbler. Samarbeidet mellom de nordiske land kommer til å fortsette.

– Vi har planer om å gjøre dette hvert år. Og siden interessen har vært så stor, skal vi også ha en egen paviljong på Games Convention i august i år, ser Per Strömback i Spelplan til Nyteknik. De norske utstillerne er Artplant, Gamexplore, Hybris Film og Sygna Media.



Evt. faktaboks:

I Los Angeles for Sverige:

Berazy Mobile Entertainment

Custom Red Software Studios

GamePort

Illuminate Labs

Jungle Peak Studios

Mobilico

Nordic Gen Game

Northern Light Game Network

SouthEnd Interactive

Terraplay

Spelplan-Association of Swedish Game Developers



BILDE: E3 LOGO



Stikkord: E3



BILDETEKST: Ingen



Notis 4



Bergensere pionerer innen musikkteknologi

Grieg Music Education i Bergen samarbeider med det tyske forskningsinstituttet Fraunhofer om teknologi som gjør musikk søkbar på helt nye måter. I MetaStoRe-prosjektet lager Fraunhofer software som automatisk analyserer tusentalls av musikkfiler og tar stilling til for eksempel tempo, sjanger, melodi, stemning, rytme og lagrer alt i en database. Dermed er det mulig å sammenligne sanger fra hele verden med en en mp3fil man selv har.

– Vi fokuserer på undervisningsaspektene denne teknologien muliggjør. Vi lager nettbaserte undervisningsmoduler som bruker resultatene av MetaStoRe til å vise musikalske sammenhenger fra et pedagogisk synspunkt. For eksempel lager vi et klikkbart verdenskart hvor man kan høre musikk fra hele verden. Videre kan man ta utgangspunkt i en sang, og be applikasjonen finne hvor ellers i verden det finnes liknende musikk til denne. Da kommer det opp søyler på kartet som viser mange sanger i hver region som samsvarer med utgangssangen. – Prosjektet gir oss ny kompetanse og tilgang på verktøy som gjør våre undervisningssystemer bedre, sier Tangenes til Teknisk Ukeblad. Teknologien vil bli lansert under Bergenfest 2006 fjerde og femte mai.

LINK: www.griegmusic.com



BILDE: Notis4_Teknopuls_RalphMyerz









Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.