OLJE OG GASS

Svensker fant olje på norsk sokkel

FANT OLJE: Fred Olsens Aker H3-rigg Bredford Dolphin fant olje i Nordsjøen for Lundin Norway AS. Riggen skal nå bore en letebrønn for Det Norske Oljeselskap.
FANT OLJE: Fred Olsens Aker H3-rigg Bredford Dolphin fant olje i Nordsjøen for Lundin Norway AS. Riggen skal nå bore en letebrønn for Det Norske Oljeselskap. Bilde: HANDOUT
Anders J. Steensen
25. okt. 2007 - 11:15

Brønnen 16/1-8 er lokalisert 28 kilometer øst for Gudrunfeltet i Nordsjøen. Målet for brønnen var å påvise petroleum i jura reservoarbergarter i et prospekt kalt Luno. Brønnen påviste lett olje i grovklastiske jura sandsteiner. Størrelsen på funnet er foreløpig estimert til mellom 10 og 30 millioner Sm3 utvinnbar olje. Det er behov for ytterligere avgrensning.



Testes senere

Den halvt nedsenkbare boreinnretningen Bredford Dolphin boret brønnen på 108 meters vanndyp. Brønnen er foreløpig ikke formasjonstestet, men det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking. Utvinningstillatelsen har besluttet å forlate brønnen midlertidig med plan for senere testing.



Tildelt i TFO 2004

Dette er den første letebrønnen i utvinningstillatelse 338. Tillatelsen ble tildelt i forbindelse med TFO 2004 (Tildeling av Forhåndsdefinerte Områder). Brønnen ble boret til et vertikalt dyp på 2175 meter under havflaten og ble avsluttet i bergarter av midtre trias alder. Rettighetshavere i funnet er Lundin Norway As med 50 prosent (operatør), Revus Energy med 30 prosent og RWE-Dea med 20 prosent eierandeler.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.