KRAFT

Sundsbø kan være inhabil i Statnett-saker

Ola Borten Moes nye rådgiver har sittet på andre siden av bordet. 

MULIG INHABIL: Ny politisk rådgiver for Ola Borten Moe, Svein Sundsbø, har tatt oppdrag for Statnett gjennom et PR-byrå.
MULIG INHABIL: Ny politisk rådgiver for Ola Borten Moe, Svein Sundsbø, har tatt oppdrag for Statnett gjennom et PR-byrå. Bilde: Camilla Aadland
15. feb. 2013 - 12:25

Olje- og energiminister Ola Borten Moes nye politiske rådgiver, Svein Sundsbø, har være ansatt i PR-byrået Gambit Hill & Knowlton.

Der jobbet han blant annet med Statnetts nettmelding, og hvilke konsekvenser den vil få for Statnetts kommunikasjonsarbeid.

Sundsbø har også jobbet for Statoil, men dette var i forbindelse med rådgivning om håndteringen av gisseltakningen i Algerie.

Les også: Ny rådgiver for Borten Moe

 

Det tidligere arbeidsforholdet kan gjøre Sundsbø inhabil i saker som angår Statnett.

Holde seg unna

- Selv om rådgivningen jeg har gitt til Statnett har vært avgrenset og ligger langt fra de Statnett-sakene jeg vil kunne komme i kontakt med i OED, regner jeg med at jeg i realiteten vil måtte holde meg unna saker som berører Statnett, sier Sundsbø selv til Montel.

Senterparti-veteranen vurderer selv at det ikke vil bli vanskeligere å fungere som Borten-Moes rådgiver selv om han ikke kan arbeide med Statnett-saker.

Les også: Konkurs kan ramme Hardanger-mastene

Nettsaker

- De delene av nettmeldingen som innebærer tettere politisk oppfølging av konsesjoner er ikke iverksatt ennå, men de vil jo komme. Men inntil da vil ikke politisk ledelse egentlig være mer involvert i nettsaker enn tidligere, sier Sundsbø til Montel.

På direkte spørsmål fra Teknisk Ukeblad svarer olje- og energidepartementet at de ikke vil be lovavdelingen i Justisdepartementet om en vurdering av Sundsbøs habilitet.

- Både Sundsbø selv og departementet vil sørge for at eventuelle habilitetssituasjoner vil bli håndtert, svarer kommunikasjonsrådgiver i OED, Håkon Smith-Isaksen.

Må vurdere selv

I en mail skriver Smith-Isaksen følgende:

"Samtlige politikere må selv være oppmerksomme på om de kan være inhabile i ulike saker. Dersom det blir aktuelt vil derfor Sundsbø derfor vurdere sin habilitet på vanlig måte. Dersom embetsverket i departementet skulle bli oppmerksom på mulige habilitetskonflikter, vil det bli håndtert slik regelverket krever. Fo øvrig vises det til veiledning i Håndbok for politiske ledelse".

OED anser ikke andre oppdrag Sundsbø har hatt som problematiske.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

 

Les også: 

Her henger 1,5 meter is rundt en tynn kraftledning

Små nettselskap minst effektive  

Tror på 15 TWh ny norsk vannkraft  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.