T2

Studiokvalitet på øret

TEST: Yamaha Pro 500.

Yamaha Pro 500.
Yamaha Pro 500. Bilde: Watt
Håvard Holmedal
17. jan. 2013 - 20:14
Vis mer

Pro 500 har en svær Yamaha-logo på hver klokke, og en bøye med et ganske kraftig plastdeksel.

De ganske store klokkene går fint utenpå øret, og trykker ganske lett på hodet.

Bærekomforten er god samtidig som hodetelefonen sitter godt hvis du har tenkt å begi deg ut i trafikken. 

Godt tilpasset allsidig bruk

Yamaha har passet på å tilpasse seg alle tenkelig brukere med Pro 500. Den kommer levert med en 3 meter kabel for innebruk, og en kortere og mindre imponerende ledning hvis du vil koble den til den bærbare spilleren eller telefonen din.

Klokkene er lukkede, og stenger faktisk veldig godt ute lyden i rommet der du sitter. Det betyr igjen at den heller ikke slipper ut særlig mye lyd.

Noe som sparer de rundt deg for diskant-maset som omgir deg når du spiller litt høyt.

Elementet er på 50 mm og er drevet av neodymium-magneter. Frekvens-responsen blir oppgitt fra 20 Hz til 20 kHz, og impedansen er 23 Ohm. 

TEST: Lekre høyttalere på veggen

Stødig lyd

Vi tester en god del hodetelefoner i løpet av året, og det meste er faktisk veldig hørbart. Yamaha har likevel fått til noe som er litt mangelvare hos mange. Nemlig bass.

Og da snakker jeg ikke om masse dyp bass som låter like hele tiden, men en veldig kontrollert, stødig og musikalsk bass som danner et flott fundament til resten av lyden. Bassen er faktisk sjeldent kontant og detaljert, men uten å virke tung eller for fremtredende i lydbildet.

I tillegg går også Yamaha Pro 500 helt ned i kjelleren når musikk-materialet legger opp til det.

Klangen er lett, luftig og full av detaljer. Diskanten og mellomtonen er levende og realistisk og det er nok energi til at klokkene kan trekke frem en raspende, forvrengt gitar, en boblende synthesizer eller et trommesett som det blir banket på med betydelig krefter.

Livlig

Yamaha har valgt en klang som er litt mer livlig enn det typiske supernøkterne og monitor-riktige, og har scoret på det, synes jeg.

Den er ikke helt på andre siden av lyduniverset, og er fortsatt flott balansert og homogen. Den virker bare litt mer levende og dynamisk enn mye av det vi har testet i det siste.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Dette settet er morsomt å lytte til, og det gjør musikken morsom og engasjerende. Så får det heller stå til at det finnes andre modeller på markedet som man bør ty til hvis man skal lytte til musikk med hodetelefoner i åtte timer om gangen.

Konklusjon

Synes du mange hodetelefoner på markedet blir for kjedelige og nøkterne, er dette modellen du bør kikke nærmere på.

Den har til tross for en ganske energisk spillemåte meget godt balansert lyd med masse detaljer og flott, luftig lyd. I tillegg gjør den ting i bassen som vi ikke hører så ofte i prisklassen.

Den er nemlig sjeldent god kontrollert til hodetelefoner å være, og spiller med mer autoritet i bassen enn mesteparten av de andre modellene i prisklassen

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.

TEST: TV-er mellom 40 og 42 tommer

TEST: Billige projektorer til hjemmekino  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.