KRAFT

Stram kraftsituasjon på Vestlandet

Norge får nå fem prisområder for strøm, ettersom kraftsituasjonen på Vestlandet har blitt stram.
Norge får nå fem prisområder for strøm, ettersom kraftsituasjonen på Vestlandet har blitt stram. Bilde: Trond Isaksen/Statnett
Camilla Aadland
23. feb. 2010 - 10:49

Statnett har justert sin vurdering av kraftsituasjonen på Vestlandet fra å være normal til å være stram.

Det innebærer at kraftsystemet i dette området er mer sårbart for langvarige feil og manglende nedbør enn ellers. Dette er også situasjonen i Midt-Norge, mens de øvrige områdene blir vurdert til å ha en normal kraftsituasjon, melder Statnett.



Mindre sikkerhetsmarginer

Fra 15. mars blir deler av Vestlandet skilt ut som eget markedsområde for kraft.

– Det er nå lite vann i vannmagasinene i området, og det blir etablert et eget elspotområde for å sikre at ledningene inn til området blir utnyttet best mulig slik at det kan spares vann der, sier konserndirektør Øivind Rue i Statnett i meldingen.

Samtidig driver Statnett ledningsnettet inn til Hordaland med mindre sikkerhetsmarginer for å få mest mulig kraft inn til området.



Vestlandet eget område

Det er de nordvestlige delene av Rogaland samt vestlige deler av Hordaland og Sogn og Fjordane som fra 15. mars blir til et nytt markedsområde, NO5. Det er de vestlige delene av tidligere NO1 og NO2 som nå blir skilt ut som eget område. Områdene nord for Dovre; Midt-Norge (NO3) og Nord-Norge (NO4) fortsetter som før.

Tidligere i år ble Norge delt inn i fire prisområder for aller første gang. Dette vakte store reaksjoner fra blant annet Statkraft.

Les mer: Statkraft refser Statnett

Nå går altså Statnett til det skrittet å opprette enda et prisområde.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.