INDUSTRI

– Store utfordringer

NY REGJERING: Sigbjørn Johnsen blir ny finansminister, mens Knut Storberget fortsetter som justisminister.
NY REGJERING: Sigbjørn Johnsen blir ny finansminister, mens Knut Storberget fortsetter som justisminister. Bilde: Aas, Erlend
Camilla Aadland
20. okt. 2009 - 12:42

Han har forventninger til Sigbjørn Johnsen som finansminister, Karl Eirik Schjødt Pedersen som samordningsminister og Trond Giske som ny næringsminister.

– Det er en sterk trio som nå bemanner disse tre sentrale postene. Det behøves også, for utfordringene – ikke minst for eksportindustrien - er blitt større bare i løpet av de siste månedene, sier Lier-Hansen i en pressemelding.



Nok å gjøre

Karl Eirik Schjødt Pedersen blir statsråd ved Statsministerens kontor og får dermed ikke bestyre et eget departement. Lier-Hansen tror likevel ikke Schjødt Pedersen får rolige dager.

– At den nye samordningsministeren vil få nok å gjøre, er jeg ikke i tvil om. Senest i den siste demokratiutredningen ble det framholdt at manglende samordning mellom departementene er et stort problem i det norske systemet, kommenterer Lier-Hansen.



Håper på kompetanse

Nye statssekretærer og politiske rådgivere skal også på plass.

– Mitt håp er at både Statsministerens kontor og Finansdepartementet vil bli bemannet slik i årene framover at man har betydelig kompetanse innenfor det man kan kalle industripolitisk, langsiktig, strategisk tenkning, sier Stein Lier-Hansen.



Vil ha fornyelse

Høyre-leder Erna Solberg mener den nye regjeringen består av et robust og sterkt mannskap, men ingen fornyelse.

– Regjeringen består av arbeidshester og flere av de nye statsrådene har vært ute i tøffe runder tidligere, sier hun til NTB.

Solberg håper at de to «gamle» statsrådene, finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) og forsvarsminister Grete Faremo (Ap), likevel kan representere en fornyelse.

– De var statsråder på 1990-tallet da Ap sto for modernisering. Modernisering og fornyelse har vi sett lite av fra den rød-grønne regjeringens side de siste fire årene, sier hun.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.