OLJE OG GASS

Stoltenberg informert av Putin

SATSER GRØNT: Stoltenberg velger Haga for å understreke regjeringens satsing på fornybar energi.
SATSER GRØNT: Stoltenberg velger Haga for å understreke regjeringens satsing på fornybar energi. Bilde: Mona Strande
Anders J. Steensen
25. okt. 2007 - 12:44

Statsministeren fikk i dag morges en hyggelig telefon fra Russlands president Vladimir Putin.

I samtalen informerte president Putin om at StatoilHydro vil delta med en andel på 24 prosent i selskapet som skal utvikle det russiske Shtokman-feltet – Shtokman Development Company (SDC), opplyser regjeringen i en pressemelding fra Statsministerens kontor.



Felles ansvar

– Det er gledelig at StatoilHydro nå kommer inn i Shtokmanfeltet. Det styrker det norsk-russiske naboskap og vårt strategiske partnerskap på energisektoren i nord. Deltakelsen understreker også vårt felles ansvar for en bærekraftig ressursforvaltning i Barentshavet, sier statsminister Jens Stoltenberg.



Enestående kompetanse

Olje- og energiminister Åslaug Haga mener at den erfaringen om kompetansen som er bygget ut med virksomheten på norsk sokkel viser hvor viktig den er for å videreutvikle Barentshavet som en olje- og gassprovins.

– StatoilHydro har enestående kompetanse og erfaring fra offshorevirksomhet under krevende forhold på norsk sokkel. Selskapet har også arbeidet lenge i Russland. Jeg deler selskapets forventning om at deltakelsen vil bidra til en vellykket utvikling av Shtokmanfeltet. Deltakelsen viser at StatoilHydro hevder seg i den internasjonale konkurransen om de store oppgavene, sier olje- og energiminister Åslaug Haga.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.