MOTOR

Sterk SUV-konkurrent fra Ford

Truls Tunmo
4. aug. 2008 - 12:56

Ford selv betegner Kuga som en crossover. Samme betegnelse bruker blant andre Nissan om sin Qashqai-modell. Men Ford Kuga er vesentlig større, og kan best sammenlignes med Volkswagen Tiguan. Prisen på Kuga starter på 387.900 kroner.



Lavt CO2-utslipp

Fords Kuga er bygget på samme plattform som Ford Focus. Foreløpig leveres den med en 2,0 liters Duratorq TDCI-motor med 136 hk og et maksimalt dreiemoment på 320 Nm ved 2000 omdreininger. Kuga leveres med et intelligent AWD-system med forhjulstrekk som basis. Med bare 169 g/km i Co2-utslipp, er Fords nye SUV blant de aller beste i klassen.



Svært gode kjøreegenskaper

Kuga er et suverent alternativ for de som både ønsker en bil med stor fremkommelighet og svært gode kjøreegenskaper og komfort. Flere og flere velger kompakt-SUVer også på grunn av at man sitter høyere og har mer oversikt i slike biler i forhold til tradisjonelle personbiler.



Folke-SUV

Ford Kuga er blitt en suksess for Ford. I Europa er den Fords første firehjulsdrevne bil siden Maverick som aldri slo an i Norge. Nå har Ford lykkes svært godt med Kuga, som i likhet med Volkswagen Tiguan har blitt en folke-SUV i kompaktklassen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.