OLJE OG GASS

Statoil stanser ansettelser

Ole K. Helgesen
12. jan. 2007 - 08:00


Informasjonsdirektør i Statoil, Ola Morten Aanestad, bekrefter at Statoil vil være forsiktig med å ansette nye medarbeidere.

– Vi vil vurdere behovet ekstra nøye før eventuelle nyansettelser. Dette er naturlig i en fusjonsprosess , sier Aanestad. Han understreker at Statoil ikke har full ansettelsesstopp.



Prosjekter utsatt

Statoil har flere ganger varslet om at mangelen på ingeniører skaper problemer for selskapet. I Adresseavisen i fjor sommer meldte Hege Rognø, direktør for undergrunnsenheten i Halten Nordland-området, at prosjekter ble utsatt på grunn av ingeniørmangelen.

Men informasjonsdirektør Ola Morten Aanestad tror ikke fusjonsplanene vil svekke selskapet i kampen om de kloke hodene.

– En av de viktigste virkningene ved fusjonen er at kompetansen vil styrkes, sier han.



Positivt mottatt

Tekna har tidligere bedt Statoil-ledelsen stoppe nyansettelser inntil det blir klarhet i om det blir nedbemanninger i det nye selskapet.

Terje Aas Warland, leder for 2000 Tekna-medlemmer i Statoil, er fornøyd med at ledelsen i selskapet nå ser ut til å følge anmodningen.

– Dette er helt i tråd med vårt syn. Det vil sannsynligvis bli noen overflødige stillinger i det nye selskapet. Selv om de fleste av disse trolig kan løses ved omrokkeringer, er det feil å gjennomføre mange nyansettelser før situasjonen er avklart, sier han.



Drømmearbeidsgiver

I fem år på rad har Statoil ligget på topp på ingeniørers og økonomers ønskeliste over arbeidsgivere , viser årlige undersøkelser gjennomført av Universum.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Hele 38,1 prosent holder Statoil som førstevalget hvis de får velge fritt. Hydro ligger på tredjeplass med 26 prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.