OLJE OG GASS

Statoil investerer mer i Aserbajdsjan

PLANLAGT: Slik ser utbyggingen ut, hittil er fem av ni plattformer realisert. Ukens investeringsbeslutning medfører bygging av en 6. plattform over Chirag-reservoaret.
PLANLAGT: Slik ser utbyggingen ut, hittil er fem av ni plattformer realisert. Ukens investeringsbeslutning medfører bygging av en 6. plattform over Chirag-reservoaret. Bilde: Statoil
Anders J. Steensen
10. mars 2010 - 11:13
Vis mer

ACG(Azeri Chirag Gunashli) feltet i Aserbajdsjan er et av verden største oljefelt. ressursene er anslått til 5 milliarder fat olje. Avtalen med partnerne i feltet innebærer at en større andel oljen i feltet kan utnyttes.



Viktig for Statoil

– Dette vedtaket er et viktig steg i å realisere vår overordnede strategi om å få Statoils store ressursbase over i lønnsom produksjon, sier Peter Mellbye, konserndirektør for Internasjonal undersøkelse og produksjon i Statoil i en pressemelding.



En million fat

ACG – feltet er hittil bygget ut med fem produksjonsplattformer og en landbasert terminal. Investeringen som nå er besluttet er å bygge ut med ytterligere en plattform på grunt vann. Produksjonen hittil ligger på rundt 850 000 fat per dag og vil nå utvides til 1 million fat daglig.



Trenger flere og bedre brønner

Statoil mener at det rom for ytterligere forbedringer av produksjonen for å utnytte mer ressurser i feltet. Dette gjøres ved å bore flere brønner og bruke mer avanserte brønnkompletteringer slik at de kan komme til deler av oljereservoarene som i dag i dreneres.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.