KARRIERE

Staten kutter sjefslønninger

LØNNSTREKK: Elendig økonomi har medført at General Motors' ledere måtte trygle og be myndighetene om penger under finanskrisen. Nå har myndighetene bestemt at de samme lederne skal få dårligere betalt.
LØNNSTREKK: Elendig økonomi har medført at General Motors' ledere måtte trygle og be myndighetene om penger under finanskrisen. Nå har myndighetene bestemt at de samme lederne skal få dårligere betalt. Bilde: REBECCA COOK
24. mars 2010 - 07:46

Amerikanske myndigheter kutter lønningene til toppsjefene i flere storselskaper som fortsatt mottar offentlig støtte.

Går ned 15 prosent

Til sammen 120 ledere i forsikringsgiganten AIG, bilprodusentene General Motors og Chrysler samt Chrysler Financial og GMAC vil få 15 prosent lavere lønninger i år enn i fjor. Det opplyste det amerikanske finansdepartementet tirsdag.

De fem berørte selskapene mottar fortsatt offentlig støtte på grunn av problemene de fikk i kjølvannet av finanskrisen for halvannet år siden.

Skal gjennomgås

Finansdepartementet planlegger en gjennomgang av til sammen 419 selskaper som mottok hjelp fra staten mellom oktober 2008 og februar 2009. Selskapene må blant annet oppgi opplysninger om lønnsutbetalingene til en del av sjefene sine.

Resultatet av gjennomgangen kan bli at regjeringen krever å få deler av støttemidlene tilbakebetalt. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.