ARBEIDSLIV

Spesialistene på fremmarsj

29. sep. 2002 - 09:58

Kombinasjon er stikkordet for Techpower, som har konsulenttjenester som hovedvirksomhet.

- Det gir oss et godt og stort kontaktnett som vi utnytter ved siden av tradisjonell annonsering, forteller daglig leder Frank Amundlien. Etter et års prøvetid ble selskapet Techpower Selection offisielt stiftet i august i år.

Av om lag 300 konsulenter er ca. halvparten fast ansatte, mens de øvrige har tidsbegrensede kontrakter knyttet til prosjekter. Denne delen av virksomheten bruker selskapet også i rekrutteringsvirksomheten. Kunder som skal ansette ingeniører tilbys to rekrutteringsvarianter:

Via Techpower Selection tilbys spesialisert rekruttering av ledere og fagspesialister med høy teknisk kompetanse. Dette gjøres ved at en av seniorrådgiverne, som selv er ingeniør eller sivilingeniør, kartlegger stillingsbehovet sammen med kunden for så å avtale gjennomføring av de ulike trinnene i den kommende rekrutteringsprosessen.

Ingeniør til leie

For stillinger med lettere kompetansekrav tilbys kunden å leie en tekniker i seks måneder. Vedkommende blir da formelt ansatt i Techpower AS. Etter denne perioden står kunden fritt til å ansette vedkommende selv, eller finne en annen om forholdet viser seg ikke å fungere som ønsket.

- Vi har nok fylt et tomrom i rekrutteringsbransjen. Det er et ganske dødt marked og mange gode rekrutteringsselskaper. Llikevel har vi lagt bak oss et godt år. Vi er det første selskapet som har spesialisert seg på teknisk personell og som kombinerer dette med egen ingeniørkompetanse, framholder Amundlien.

For kunder har selskapet ansatt rundt 50 ingeniører og teknikere. For egen regning ansetter Amundlien ytterligere rundt 75 personer.

Tøft for yngre

- Vi ser at det er tøffest for de nyutdannede, både ingeniører og sivilingeniører. Markedet utnytter nok situasjonen; en konstruktørjobb som tidligere ville blitt dekket av en teknisk tegner, går i dag i mange tilfeller til en ingeniør. De nyutdannede kan ikke velge blant like mange faglig utfordrende jobber som tidligere.

Selv om Amundlien ofte opplever at det er både godt kvalifiserte søkere og mange søkere, er det likevel ikke alltid så mange kandidater å velge mellom.

- Kravene til kompetanseprofil er ofte meget spesifikke, det fører til at det er få søkere som treffer selv om de er både dyktige og gode.

Gullklokke ut

Til tross for at usikkerhet preger store deler av næringslivet, ser ikke Amundlien noen tegn på at ingeniører og sivilingeniører er mer tilbakeholdne med å skifte beite.

- Jeg er litt overrasket over at gullklokkementaliteten - deyt vil si å å holde seg i samme jobben år etter år, later til å være helt borte. Selv om arbeidsmarkedet er begrenset, er det liten tendens til å holde på den samme jobben veldig lenge.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.