MOBIL

Sony Ericsson lanserer ny Windows-telefon

Sony Ericsson tester ut trykkskjerm og tastatur på samme telefon. Den nye modellen Aspen er for deg som ikke vil velge.

Marius ValleMarius ValleJournalist
2. feb. 2010 - 12:26
Vis mer

Sony Ericsson Aspen er en Windows-telefon med fullt tastatur og skjerm. Utformingen er som på konkurrenrende telefoner som Blackberry Bold 9700 og Nokia E72. Men her ender forsåvidt også likhetene. Aspen kjører Windows Mobile 6.5, og skjermen er en trykkskjerm. 

Les også: Test av Nokia E72 »

2,4 tommers skjerm

Spesifikasjonslisten forteller at skjermen måler 2,4 tommer og har oppløsningen 240 x 320 piksler. Videre har telefonen støtte for super-3G og firebånds GSM slik at den kan brukes stort sett overalt hvor det er mobilnett. Innebygget Wi-fi sørger for at du kan koble deg til trådløse nettverk. GPS er også på plass, men Sony Ericsson sier ikke noe om hvorvidt det følger med navigasjonsprogramvare.

Aspen har fått "paneler" slik Xperia-telefonene til Sony Ericsson, altså kan du ha flere startskjermer og funksjoner tilgjengelig med et trykk. Blant panelene finner du et "Greenheart"-panel, som skal hjelpe deg med å være miljøvennlig. Aspen er altså en del av Sony Ericsson linje av "grønne" telefoner, Greenheart-serien.

Windows

Siden Aspen kjører Windows Mobile er den en skikkelig smarttelefon med full Exchange-støtte. Den egner seg trolig godt til jobb, slik andre Windows-telefoner gjør. Trykkskjermen sørger for at telefonen også har håndskriftgjenkjenning.

Kamera og underholdning

Telefonen har også underholdningsfunksjoner, som et 3,2 megapikslers kamera, musikkspiller og utgang for 3,5 mm minijack. FM-radio er også innebygget. Det innebygde minnet er ikke all verden, men Sony Ericsson har lagt et Micro-SD-minnekort på 4 GB i esken sammen med telefonen. 

Filoverføring gjør du med USB eller Bluetooth.

Telefonen skal komme i salg i andre kvartal, men prisen er ikke spikret.

Du kan lese mer om Aspen på Sony Ericssons hjemmesider.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.