OLJE OG GASS

Solheim anbefaler Enis utbyggingsalternativ

AKSEPTERT: Eni har valgt Sevans løsning for utbyggingen av Goliat-feltet. Miljøverndepartementet anser at Enis valgte utbyggingsløsning med en produksjonsplattform til havs er mest miljøvennlig.
AKSEPTERT: Eni har valgt Sevans løsning for utbyggingen av Goliat-feltet. Miljøverndepartementet anser at Enis valgte utbyggingsløsning med en produksjonsplattform til havs er mest miljøvennlig. Bilde: Sevan Marine
Anders J. Steensen
5. feb. 2009 - 08:02

Miljøverndepartementet har vurdert miljøvirkningene av de ulike utbyggingsalternativene, og etter departementets vurdering vil den valgte utbyggingsløsningen til havs være det miljømessig minst belastende alternativet.



Stiller strenge miljøkrav

En utbygging av Goliat-feltet vil bli den første oljeutbyggingen i Barentshavet.

Goliat-feltet ligger nær kysten og inntil et område som i forvaltningsplanen for Barentshavet er identifisert som særlig verdifullt og sårbart.

Det er derfor viktig med strenge miljøkrav til prosjektet.

Les også: Velger Sevan til Goliat

Akutte utslipp

Det er særlig lagt vekt på energibruk og risiko for akutt forurensning.

En landbasert løsning vil kreve vesentlig mer energi på grunn av behov for pumping av olje til land og oppvarming av rørledninger.

I tillegg kommer risiko for lekkasjer fra rørledninger i forbindelse med ilandføringen og risiko for utslipp fra skipstrafikk nær land.



Godkjenning før sommeren

Regjeringen har i forvaltningsplanen for Barentshavet åpnet for en eventuell utbygging av Goliat.

Regjeringen vil ta stilling til spørsmålet om utbygging av feltet i forbindelse med behandling av plan for utbygging og drift, som vil bli lagt fram for Stortinget i løpet av våren.

Goliat: Norsk – eller billig?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.