ARBEIDSLIV

Slik planlegger du karrieren din

Ole K. Helgesen
11. okt. 2005 - 11:04
Vis mer

Karriereveileder Mette Manus i Emmali-kontorene mener vi må bli bedre til å planlegge.

-Karriereplanlegging dreier seg om å finne ut hva du trives med og ønsker å gjøre, sier Manus.

Hu påpeker at en optimal karriereplan krever god innsikt i sine ønsker, behov og drømmer på den ene siden og den konkrete livssituasjonen med alle krav som følger på den andre.

- Planen må justeres flere ganger i løpet av livet ettersom både personlige ønsker, livssituasjon og arbeidslivet forandrer seg hele tiden, sier Manus.

Selvutvikling

Karriereveieldere hjelper til med å finne ut hvilken vei som er riktig for dem. I dagens samfunn er det mye fokus på at karriere er noe som skal gå oppover.

- Å være toppleder passer ikke for alle. Mange stortrives lengre nede i organisasjonene. Det viktigste er at jobben gir muligheter til selvutvikling, sier Manus.

Redd for å skifte jobb

-Mange stanger hodet i veggen uten å komme videre. Det kan være veldig frustrerende ikke å få muligheter til å bruke ressursene sine. I tillegg er mange redde for å skifte jobb. De velger trygghet framfor livsutfoldelse, noe jeg syntes er veldig synd.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Hun nevner et eksempel:

- Det er ikke engang nødvendig å skifte jobb for å få mer spennende innhold i jobbhverdagen. For eksempel kan en som jobber innefor tekniske fag og savner kontakt med mennesker, prøve å påta seg flere personalrelaterte oppgaver, sier hun.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.