MOBIL

Slik er Nokia Lumia 820

Nokia Lumia 820 har 4G-støtte, trådløs lading og utskiftbart deksel.

Marius ValleMarius ValleJournalist
5. sep. 2012 - 19:05
Vis mer

Under kveldens Nokia-lansering var det flaggskipet Lumia 920 som fikk mesteparten av oppmerksomheten. Nokia har ikke sagt noe om priser, men det rimelig å anta at flaggskipet ikke blir direkte billig. Det kan derfor tenkes at det er lillebroren Lumia 820 som blir storselgeren.

Denne telefonen deler nemlig noen egenskaper med sin storebror. Også Lumia 820 er basert på det nye Windows Phone 8-operativsystemet, og støtter trådløs lading.

LES OGSÅ: Alt om Nokia Lumia 920

Noe svakere spesifisert

Lumia 820 er imidlertid mer sparsommelig utstyrt når det kommer til tekniske finesser. Den har 8 GB innebygget minne, men støtter til gjengjeld Micro-SD-minnekort slik at du kan bygge ut minnekapasiteten.

LES OGSÅ: Så billig er minnekort med 32 GB

Lumia 820 har heller ikke PureView-kamera, men et "vanlig" åtte megapikslers kamera. Vi antar derfor at det ikke er like lysfølsomt som det du får på Lumia 920. Dog kan du ta opp video i 1080p-oppløsning. 

Telefonen har også et frontkamera på 0,3 megapiksler. 

Utskiftbart deksel

Telefonen er imidlertid også noe tynnere og lettere enn sin storebror. Tykkelsen er 9,9 millimeter, og vekten 160 gram. Det gjør riktignok også Lumia 820 en del tyngre enn mange andre smarttelefoner.

Om du liker å fikle med utseendet er det mulig å skifte bakdeksel her. Det betyr også at det er flere løse deler, og ikke deksel laget i ett stykke som på Lumia 920.

Lavere skjermoppløsning

Skjermen har en lavere oppløsning, med 800 x 480 piksler. Her er det snakk om en ClearBlack OLED-skjerm. Også denne skjermen er ekstra følsom for berøring, slik at du kan bruke den med hansker på.

Prosessoren er en tokjernet 1,5 GHz Krait. Telefonen har 1 GB arbeidsminne.

LES OGSÅ: Slik blir Windows Phone 8-maskinvaren

Lynrask på nett

Det er støtte for LTE, slik at du kan laste ned med inntil 100 Mbps i 4G-nettet. DC-HSPA er også på plass, noe som betyr at du teoretisk kan oppnå en nedlastingshastighet på 42 Mbps i 3G-nettet.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

LES OGSÅ: NetCom lanserer DC-HSPA

Du får også støtte for NFC, Bluetooth, Wi-fi, GPS og alle de andre funskjonene du kan forvente av en moderne smarttelefon.

Som de øvrige smarttelefonene fra Nokia får du også her med Nokia Drive som gir deg gratis navigasjon. Ellers følger Nokia City Lens og de andre lokasjonstjenestene du får på Lumia 920 med.

Batteriet har en lavere kapasitet enn storebror sitt. Men Nokia mener at 1650 mAh skal holde til åtte timer tale i 3G-nettet eller drøyt 13 døgn hviletid. Det følger ikke med trådøs lader her heller.

Nokia har ikke sagt noe om pris eller tilgjengelighet, annet enn at telefonen kommer i salg i år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.