IT

Skal styrke personvernet

OPPTUR: Datatilsynet og direktør Georg Apenes får plusset på budsjettet med ti prosent.
OPPTUR: Datatilsynet og direktør Georg Apenes får plusset på budsjettet med ti prosent. Bilde: Espen Zachariassen
Espen Zachariassen
13. okt. 2009 - 10:47

Økningen skal være en varig styrking av tilsynets budsjett og innebærer en økning på 10,4 prosent.

Budsjettet for neste år vil dermed komme opp i snaue 31 millioner kroner. I tillegg vil det bli tilført midler til tre prosjekter som ble satt i gang tidligere i år, blant annet slettehjelp.



Press

– Personvernet er under økende press. Datatilsynet har en helt sentral rolle for å trygge vår rett til privatliv i Norge. En varig styrking av tilsynets budsjett er viktig for å styrke personvernet vårt i Norge, sier fornyingsminister Heidi Grande Røys (SV).

Siden 2005 er Datatilsynets budsjett økt med drøyt 40 prosent, samt drøyt åtte millioner kroner til ulike enkeltprosjekter.



Kommisjonen

I 2007 nedsatte regjeringen Personvernkommisjonen som avga en omfattende rapport i januar 2009. Rapporten har vært på høring, og regjeringen arbeider nå med oppfølging.

I første omgang ble Datatilsynet styrket med 5,1 millioner kroner til tre ulike prosjekter på personvernområdet i revidert nasjonalbudsjett for 2009.



Krenkende

Prosjektene, som videreføres i 2010, tar for seg personvern i skolen, personvern og informasjonssikkerhet i norske virksomheter, samt etablering av en veiledningstjeneste som skal bistå publikum som opplever å få sitt personvern krenket på internett.

– Teknologien gir nye muligheter for overvåking og kobling av persondata. Vi trenger derfor et sterkt Datatilsyn og den kraftige styrkingen på 2010-budsjettet gir Datatilsynet muligheten til å gjøre enda mer for personvernet i Norge, sier Grande Røys i en pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.