KARRIERE

Sivilingeniører fra Bergen

Fra høsten av skal Høgskolen i Bergen utdanne sivilingeniører.
Fra høsten av skal Høgskolen i Bergen utdanne sivilingeniører. Bilde: colourbox.com
Joachim Seehusen
5. mai 2009 - 13:50

Fra høsten starter Høgskolen i Bergen utdanningen av de ti første sivilingeniørene. Målet er å ta opp 60 studenter hvert år.

– Uten hjelp fra næringslivet hadde det ikke gått, sier en fornøyd dekan for ingeniørutdanning Ole-Gunnar Søgnen.

Stor donor FORNØYD: Dekan for ingeniørutdanning ved Høgskolen i Bergen, Ole-Gunnar Søgnen ser frem til å kunne tilby det lokale næringslivet hjemmlagde sivilingeniører.
Stor donor FORNØYD: Dekan for ingeniørutdanning ved Høgskolen i Bergen, Ole-Gunnar Søgnen ser frem til å kunne tilby det lokale næringslivet hjemmlagde sivilingeniører.

Stor donor

– I de siste fire årene har vi mottatt 35 millioner kroner fra næringslivet. 25 av dem har vi fått fra Trond Mohn.

Nå har Mohn donert midler til to professorater og to stipendiater i fem år.

Dermed går startskuddet for en plan som skal føre frem til sivilingeniørutdanning innen undervannsteknologi, energiteknologi, programvareutvikling og innovasjon og entreprenørskap, eller teknologiledelse.

– Vi er landets største utdanningsinstitusjon for ingeniører og uteksaminerer 300 hvert år, vi har verdens beste rekrutteringsgrunnlag, sier en fornøyd Søgnen.

Samarbeider

Han mener det er på høy tid at også Vestlandet får sin regionale sivilingeniørutdanning og håper den kan leve i godt samarbeid med NTNU.

– Vi har en samarbeidsavtale som skal signeres på en konferanse her 19. mai, den inkluderer også Universitetet i Bergen og Chalmers i Sverige.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.