ARKIVNYHETER

Scana ordrer til STX i Brasil.

TIL BRASIL: Scana Volda skal levere gir og propellutrustning til de to skipene Norskan har bestilt i fra STX Europe i Brasil
TIL BRASIL: Scana Volda skal levere gir og propellutrustning til de to skipene Norskan har bestilt i fra STX Europe i Brasil Bilde: STX Europe
Anders J. Steensen
1. okt. 2010 - 08:33

Scana Industrier ASA har gjennom sitt datterselskap Scana Volda AS inngått kontrakt med STX Europe på levering av gear- og propellanlegg med fjernstyring for to ankerhåndteringsfartøy av typen STX AH11 for bygging i Brasil. Utstyret skal leveres i fjerde kvartal 2011 og andre kvartal 2012.

Drives av Norskan

Skipene drives av Norskan som representerer DOF ASA i Brasil. Scana har hatt en rekke leveranser til STX og Norskan i Brasil, hvorav det siste fartøyet er under oppstart i disse dager.



68 millioner

I tillegg har Scana også signert kontrakt på propell-, gir- og fjernstyringssystem for to fiskefartøy samt fire beredskapsfartøy. Verdien av kontraktene er på 68 milloner kroner til sammen.



Har redusert

For Scana Volda er de inngåtte kontraktene viktige for aktivitetsnivået fremover. Få nye kontraheringer av skip på global basis siden 2008 har redusert Scanas aktivitet innen marinesegmentet. Dette gjelder både for marineselskapene i Volda, Dalen, Rjukan og i Polen, og for stålselskapene på Jørpeland og i Sverige hvor marinesegmentet er avgjørende for god produktsammensetning og lønnsomhet.



Bedret marked

Antall kontraheringer har økt de siste månedene. Dette vil igjen øke Scanas aktivitet og bidra til en gradvis bedret produktsammensetning i 2011.



Tap

Som Scana har meddelt i delårsrapport og presentasjoner vil svake markedsforhold kombinert med sommerstengning i stålselskapene gi negativt driftsresultat for Scana-konsernet i tredje kvartal. Deretter ventes styrket ordreinngang og god konkurransekraft å gi positiv resultatutvikling skriver selskapet i en pressemelding.



Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.