NETTARKIV

Rolls-Royce på flyttefot (undersak)

Tore Stensvold
27. feb. 2009 - 22:06

Rolls-Royce Marine skal bruke drøye 100 millioner kroner på å flytte produksjonen av styremaskiner for ror fra trange og uhensiktsmessige lokaler i Tennfjord. Løsningen er å bygge om og modernisere anlegget i Brattvåg og overføre produksjonen dit. Produksjonen av vinsjer må vike plassen i Brattvåg, der det nå er 400 ansatte. I tillegg til vinsjer, blir det produsert en rekke andre produkter for dekksmaskiner til skip og offshore.

Arbeid til 600

Først om ett og et halvt år skal hallen for mer moderne og strømlinjeformet produksjon av styresystemer stå ferdig ombygget. Det investeres i nye maskiner og infrastruktur og hydraulikkfabrikken moderniseres. Det vil være 600 ansatte ved anlegget til Rolls-Royce Marine i Brattvåg i 2011.

– Det er ca. 140 ansatte i Tennfjord som får arbeidsplassen flyttet ca. 15 minutters kjøring unna, til Brattvåg, sier kommunikasjonsdirektør Ellen Kvalsund. Hun regner med at en del midlertidig ansatte vil forsvinne i mellomtiden.

Enklere produkt

– Det er ikke planlagt noen oppsigelser i forbindelse med denne prosessen, selv om vi flytter den mekaniske delen av vinsjer til Gniew i Polen, sier hun.

Vinsjfabrikasjonen som skal flytte ut fra Brattvåg, utgjør kun 10 prosent av den totale vinsjproduksjonen i konsernet.

Styremaskiner og anndre mer høyteknologiske produkter enn vinsjer, blant annet hydraulikkutstyr for vinsjmotorer, haikjefter, pinner og fjernstyringsutstyr for dekksutstyr, skal fortsatt produseres i Norge, forsikrer Rolls-Royce.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.