NETTARKIV

Reformatoren

16. mai 2001 - 13:15

Forskere som helst vil forbli på cellekontoret sitt, har reagert med sinne på at de må ut i åpent landskap. Men Ann Kristin Hjortbakk lar seg ikke vippe av pinnen. Uten skrupler ryster prosjektlederen for det nye arbeidsplasskonseptet i Telenors nybygg på Fornebu opp i tradisjonelle forestillinger. – Når folk kommer til meg og sier at de bruker 80 prosent av tiden sin inne på kontoret, svarer jeg at jeg synes de skal vurdere om de jobber riktig.

«Det er lett for deg å si, som slipper å tenke lange tanker», repliserer enkelte.

Men ingeniørers forakt mot mykere ballast, skremmer ikke en brennende sjel. Et lederkurs på Solstrand vekket henne fra en, etter eget utsagn, kontrollfrikete lederstil gjennom mange år på personal- og organisasjonssiden i Telenor. På et påfølgende foredrag erstattet hun tradisjonelle presentasjonsformer med et show med seg selv i hovedrollen. Da kom tilbudet om å lede arbeidsplassprosjektet på Fornebu.

– Jeg lærte å tenke nytt. Jeg har fått en bedre arbeidshverdag, større frihetsfølelse og bedre kontakt med kollegene. Utrolig at måten lokalet er utformet på, kan bety så mye. Dette vil jeg at også andre skal få oppleve.

Ekstrajobb i psykiatrien ved siden av embetsstudiet i pedagogikk ved Universitetet i Oslo lærte henne at normalitet er relativt og at mangfold fryder. Det skal likevel gode argumenter til for de som skal overbevise landskapsentusiasten om at de trenger cellekontor på Fornebu, bedyrer den vevre kvinnen med de store brune øynene bestemt.

Stahet, tydelighet, engasjement og tempo satte henne i en av seksjonssjefsstolene i NHO allerede som 30-åring. Til tider var det tøft å være så ung jente og mene andre ting enn brorparten av organisasjonen. I teknologibedriften Telenor er det annerledes. – Men også her skal du kjempe hardt for å få gjennomslag for det du holder på med, så lenge du ikke er teknolog eller kundekontakt. Jo høyere opp i hierarkiet du sitter, desto sterkere oppfattes du som en trussel, mener Hjortbakk.

Drabantbyjenta fra Groruddalen forvalter lederrollen på en mer nyansert og inkluderende måte i dag. Hjemmelandskapet deler hun med datteren på 16. Datterens kunstløphobby gjorde Hjortbakk til visepresident i Norges skøyteforbund. Utelandskapet nyter hun gjerne med hagearbeid eller en fiskestang. Etter et salsakurs i fjor, har det blitt mindre tid til danselidenskapen. I dag er ballett ,jazzballett, konkurransedans og korsang lagt på vent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.