IT

PT-Willys erstatter er klar

BYTTE PÅ TOPPEN: Post- og teletilsynet har funnet Willy Jensens arvtager. Her fra PTs hovedkontor i Lillesand.
BYTTE PÅ TOPPEN: Post- og teletilsynet har funnet Willy Jensens arvtager. Her fra PTs hovedkontor i Lillesand. Bilde: Espen Zachariassen
Leif Hamnes
17. juni 2011 - 12:57

Regjeringen kunngjør i dag at tidligere avdelingsdirektør Torstein Olsen tar steget helt til topps i Post- og teletilsynet etter at mangeårig sjef Willy Jensen meldte sin avgang i januar.

Les også: PT-Willy til EU

Sørlendinger vil lede PT

Olsen er 55 år og bor i Oslo, og må dermed belage seg på en flytteprosess til Lillesand i Aust-Agder, hvor PT har sitt hovedkontor.

Omdiskutert flytting

Ni kandidater søkte på stillingen, hvorav Olsen og én til skilte seg fra de sju øvrige i kraft av å være hjemmehørende et annet sted enn tilsynets nye nærområde: Kristiansand, Arendal eller Lillesand.

Bondevik-regjeringen, anført av daværende arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman, besluttet i 2003 å tvangsflytte 815 arbeidsplasser fordelt på sju tilsyn og direktorat.

Torstein Olsen
Bondevik-regjeringen, anført av daværende arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman, besluttet i 2003 å tvangsflytte 815 arbeidsplasser fordelt på sju tilsyn og direktorat. NY SJEF: Tidligere PT-avdelingsdirektør Torstein Olsen. Post- og teletilsynet

Les også: Flytting av tilsyn ga null effekt

Dette gjaldt også PT, som flyttet fra Oslo til Lillesand i mai 2007.

Mange, inkludert avtroppende direktør Willy Jensen, kritiserte beslutningen fordi den ville føre til kompetanseflukt – noe Jensen også kommer inn på i dette profilintervjuet.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling


Kjenner tilsynet fra innsiden

Den nye direktøren har på sin side fra 1997 vært avdelingsdirektør i nettopp PT, der han ledet Posttilsynsavdelingen og Tjenestemarkedsavdelingen.

Olsen er utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo, og har erfaring fra blant andre Olje- og energidepartementet og Kredittforetakenes Forening/Bankforeningen.

– Med Torstein Olsen har Post- og teletilsynet fått en svært kompetent direktør som har gode faglige og personlige forutsetninger for å lede tilsynets viktige arbeid i post- og telesektoren, uttaler samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

– Jeg er ydmyk og glad for å bli PTs nye direktør. Både post- og telemarkedene er i stor endring, og den siste tids hendelser viser mer enn noe hvor viktig velfungerende infrastruktur er for et moderne Norge, uttaler Torstein Olsen selv.

«Avskjedsintervjuet»: – Jeg synes EU er et flott prosjekt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.