BYGG

– Positivt med masse snø

FOR MYE SNØ: Ifølge Maskinentreprenørenes Forbund kunne myndighetene i større grad brukt midler fra krisepakken til å syselsette flere med snøbrøyting.
FOR MYE SNØ: Ifølge Maskinentreprenørenes Forbund kunne myndighetene i større grad brukt midler fra krisepakken til å syselsette flere med snøbrøyting. Bilde: Truls Tunmo
Truls Tunmo
10. feb. 2009 - 10:48

– I de vanskelige økonomiske tidene er det positivt at det kommer mye snø. På grunn av krisepakken bør det brøytes mer og oftere enn vanlig, sier sjeføkonom Stein Gunnes i MEF.



Beholder jobbene

Han mener snørydding alene kan bidra til at flere beholder jobbene sine hos entreprenørene.

– Det er viktig å huske på at krisepakken primært er en løsning for at folk skal beholde jobbene sine. Sekundært skal den gi kommunene bedre og oppgradert infrastruktur, sier Gunnes.



En utstrakt hånd

Han mener store snømengder er en utstrakt hånd til entreprenørene, men en forutsetning er at kommunene håndterer nødvendige strakstiltak som for eksempel mer snøbrøyting.

– På grunn av krisepakken kan det brøytes mer og oftere, men jeg tror det likevel er uvant å tenke annerledes enn i en normalsituasjon. Da kreves det kreativitet av lokalpolitikere og av teknisk etat i de forskjellige kommunene. Nå går snøbrøytingen for tregt, sier Gunnes.



Snøkaos i Oslo

Han sier for eksempel at det ikke er holdbart at det fortsatt ligger hauger med snø i Oslo-gatene.

– Det kom veldig mye snø i helgen, men nå er det tirsdag. Fortsatt er det nesten umulig å parkere i Oslo. Her kunne myndighetene ha tatt grep og satt i gang større tiltak for å få bort snøen, sier Stein Gunnes.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.