Terje R. Venold er konsernsjef i Veidekke ASA. (Bilde: Scanpix)

Ordreras for Veidekke

Veidekke ASAs driftsresultat i tredje kvartal er på 335 millioner kroner. Det er åtte prosent mer enn i samme periode i fjor.

Ordrereserven minker

– Det er jeg meget godt fornøyd med. Fokus på god drift er nøkkelen for å møte nedgangen i bygg- og anleggsmarkedet som nå kommer, sier konsernsjef Terje R. Venold i en pressemelding.

Finansuroen og usikkerheten om den videre utviklingen synes nå godt i Veidekkes ordrebøker.

Ordrereserven for konsernets entreprenørvirksomhet er på 11,2 milliarder kroner. På samme tid i fjor var den på 14,1 milliarder kroner.

Vanskelig å spå

– Vi kommer fra et høyt nivå, og sjelden har det vært vanskeligere å spå om framtiden. Vi er imidlertid godt forberedt, sier Venold.

Veidekkes samlede resultat for tredje kvartal ble 263 millioner kroner, et resultat som er noe svakere enn i samme kvartal i fjor (327 MNOK) på grunn av en nedvurdering av aksjene i Hansa Property Group ASA.

Omsetningen økte til 5.029 MNOK (4 850 MNOK).

Bra i Norge

Den norske entreprenørvirksomheten kunne også i tredje kvartal vise til en betydelig framgang i form av økt omsetning og inntjening.

Omsetningen endte på 2.530 millioner kroner, mot 2.382 millioner kroner i tredje kvartal i 2007.

Resultatet ble 169 millioner kroner mot 135 millioner kroner i samme periode i fjor. Resultatmarginen har økt fra 5,7 prosent i fjor til 6,7 prosent i tredje kvartal i år.

Nedgangen i boligbyggingen har langt på vei blitt kompensert av høyere aktivitet innen offentlige og private næringsbygg og en styrket anleggssektor, skriver Veidekke.

Har du en strategi for smarte bygg?
Få med deg «Smarte hjem og bygg 2016» torsdag 1. desember.