OFFENTLIGEANSKAFFELSER

Offentlige anskaffelser

14. feb. 2006 - 12:33

Info og hjelp

Stat og kommune handler årlig inn varer og tjenester for over 256 milliarder kroner. Offentlige innkjøp omfattes av lover og regler. I samarbeid med advokatfirmaet Haavind Vislie og advokatfirmaet Rohde Garder har tu.no en tjeneste som skal hjelpe og veilede store og små bedrifter.

Ekspertene

To av de fremste ekspertene på offentlige anskaffelser hjelper TU-leserne med informasjon om nyheter og praksis innenfor regelverket. I tillegg svarer de jevnlig på spørsmål fra leserne.

Les mer



Send inn spørsmål om Offentlige anskaffelser

Advokatene Esther Lindalen Rohde Garder og Marianne H. Dragsten vil fortløpende svare på spørsmål om offentlige anskaffelser.

Still spørsmålene her

Det vil kun bli svart på spørsmål som ikke forutsetter oversendelse av dokumentasjon. Dragsten og Lindalen Rohde Garder vil også fortløpende gi informasjon om nyheter og praksis innenfor regelverket.

Nyheter

Interkommunale selskaper og egenregi

Klagenemnda avga i sak 2005/251 uttalelser om rekkevidden av egenregiunntaket i forhold til interkommunale selskaper. Det var kontrollvilkåret som særlig ble behandlet. Klagenemnda delte seg i et flertall og et mindretall. Flertallet kom til at samtlige eierkommuner kunne identifiseres i forhold til vurderingen av om tilstrekkelig kontroll med det interkommunale selskapet forelå. Mindretallet mente derimot at slik identifikasjon ikke kunne foretas.

Les mer her

Nye terskelverdier for offentlige anskaffelser

Regjeringen har fra og med 12. januar endret EØS-terskelverdiene. Endringene er en følge av Norges forpliktelser etter EØS-avtalen til å justere terskelverdiene hvert annet år. De ny terskelverdiene skal gjelde for 2006 og 2007. Den nasjonale terskelverdien er fortsatt kr. 500.000 eks. mva.

Les mer her

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.