NETTARKIV

Nytt om navn TU 22 - 2008

Jörgen SkjelsbækJörgen SkjelsbækJörgen Skjelsbæk
3. juni 2008 - 14:10

Finsk i toppen på Tele2

Lars-Johan Jarnheimer gir seg etter ti år i sjefsstolen hos mobiloperatøren Tele2. Jarnheimer informerte styret i selskapet allerede i fjor høst om at han ønsket å gå av. Hans etterfølger blir finske Harri Koponen. Styreleder Viggo Carlund oppgir i en pressemelding at det var Koponens lange erfaring fra mobilbransjen som ga utslag. Koponen har tidligere vært sjef for Wataniya Telecom, konserndirektør i TeliaSonera og konsernsjef i Sonera før sammenslåingen. Han har også jobbet som direktør i Ericsson. Lars-Johan Jarnheimer overgår i en ny rolle i Kinnevik Group.



Medieveteran tar over i Escenic

Mediepubliseringsselskapet Escenic har ansatt Knut Ivar Skeid (51) som daglig leder. Det gjør at tidligere sjef, Øyvind Ørbæk, kan fokusere på ekspansjonen i det amerikanske markedet. Ørbæk, som har bodd og arbeidet i USA siden i fjor høst, fortsetter som CEO for det amerikanske datterselskapet Escenic Inc, og blir værende viseadministrerende direktør i morselskapet.

Skeid har de siste fire årene vært tilknyttet PR-selskapet 2020 Communications AS, både som partner, rådgiver, styreleder og stor aksjonær. Tidligere har han vært gründer av Nettavisen, har grunnlagt en tilsvarende avlegger i Tyskland, vært prosjektleder og redaktør for oppstarten av Finansavisen, ansvarlig redaktør i Computerworld samt journalist i Kapital, Økonomisk Rapport og Klassekampen.



Returnerer til Accenture

Anne Foss Abrahamsen er tilbake i Accenture etter fire år som leder for Microsoft Services i Norge. Hun går inn i ledergruppen for Systemintegrasjon med ansvar for Accentures satsing på SAP og Microsoft. Foss Abrahamsen har lang fartstid i Accenture. Hun startet i USA på Atlantakontoret i 1986 og kom til Norge i 1993. I Accenture Norge ble hun partner og arbeidet med større SAP-prosjekter for nordiske kunder innen olje- og gass-, papir- og metallindustrien. Hun har en bachelor i Management Information Systems og en MBA fra University of Georgia.



Ny sjef i Park Air Systems

Northrop Grumman Corporation har utnevnt Eldar Hauge til administrerende direktør i Northrop Grumman Park Air Systems i Norge. Selskapet er en ledende leverandør av kommunikasjons-, navigasjons- og overvåkingssystemer for luftfartsvirksomhet over hele verden. Hauge skal ha ansvaret for å opprettholde og videreutvikle selskapets forbindelser med eksisterende og potensielle kunder i Norge, og for å styrke firmaets oppfølging av nye muligheter på det internasjonale luftfartsmarkedet. Hauge har 25 års erfaring fra elektronikkbransjen, og har de siste ni årene jobbet i Ericsson, der hans siste stilling var Vice President med ansvar for spørsmål omkring nasjonal og offentlig sikkerhet.



Logitech styrker salgskontoret

Logitech har hatt en god utvikling i det nordiske markedet og har ansatt to nye medarbeidere på salgskontoret. Pål Berntsen er ny Account Manager i Logitech Nordic, hvor han har hovedansvaret for Logitechs satsing mot B2B-markedet i Norge. Berntsen kommer fra stillingen som Channel Manager i Mamut der han var ansatt fra 2005-2007. Han har en bachelorgrad fra Macquarie University i Sydney, Australia. I tillegg er Stian Fosse ansatt som Consumer Electronics Field Sales med hovedansvar for iPod, Harmony og Squeezebox.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.