NETTARKIV

Nytt om navn IT 0809

Jörgen SkjelsbækJörgen Skjelsbæk
19. feb. 2009 - 15:35

Telenor nominerer sjefer

Telenor har bestemt seg for hvilke personer som skal lede det indiske mobilselskapet Unitech Wireless så snart avtalen er i boks. Ifølge avtalen får Telenor utse toppleder, finans- og markedsdirektør, samt fire av sju styremedlemmer. Nominert til toppleder er Stein-Erik Vellan, som i dag er administrerende direktør i Telenor Serbia. Johan Lindgren som har tilsvarende posisjon i Sverige er nominert som finansdirektør, mens David Meneghello er pekt ut som markedsdirektør – en posisjon har i dag har i Telenor Serbia.

Ifølge Telenor skal lederkandidatene styrke ledergruppen samtidig som de eksisterende lederne vil fortsette i selskapet. Kandidatene vil overta sine nye ansvarsområder i New Delhi etter at transaksjonen er sluttført og indiske myndigheter har sikkerhetsgodkjent dem.



Infocare-sjef slutter

Terje Gunnulfsen har meddelt styret i InfoCare at han av personlige årsaker ønsker å fratre stillingen som konsernsjef. Styret har akseptert Terjes avgjørelse og har igangsatt prosessen med å finne hans etterfølger. Han vil imidlertid fortsette inntil en ny sjef er på plass. Gunnulfsen har vært ansatt i InfoCare siden 1998, de første årene som økonomi- og finansdirektør, og som konsernsjef fra 2005.



Avanserer i Autodesk

Autodesks Nord-Europa-sjef Mark Paraskeva rykker opp og blir toppsjef for Autodesk i Europa, Midtøsten, India og Afrika (EMIA). Utnevnelsen av Paraskeva reflekterer EMIA-regionens økende bidrag til Autodesks virksomhet. Med en regionsomsetning som overgår 1 milliard dollar, utgjør dette cirka 40 prosent av Autodesks totalomsetning verden over, skriver selskapet i en pressemelding. Paraskeva kom til Autodesk i begynnelsen av 2004. Han har over 25 års ledererfaring i hitech-industrien, i roller som spenner over alle forretningsaspekter, inkludert marketing, kundestøtte, teknisk utvikling og salg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.