ARKIVNYHETER

Nye lange kontrollkabler til Nexans

SOM ORMEN LANGE: Skipet Skandi Neptune la kontrollkablene til Ormen Lange. De var på 125 kilometer, elleren kilometer kortere enn de som nå skal legges ut til Laggan og Tormore.
SOM ORMEN LANGE: Skipet Skandi Neptune la kontrollkablene til Ormen Lange. De var på 125 kilometer, elleren kilometer kortere enn de som nå skal legges ut til Laggan og Tormore. Bilde: Hydro
Anders J. Steensen
11. feb. 2011 - 09:46

Kontrollkablene er en del av Subsea 7´s kontrakt med Total E&P i Storbritannia hvor Subsea 7 skal levere og installere kontrollkabler og tilhørende undervannstrukturer og installasjonsarbeider for Laggan og Tormore-feltene vest av Shetland.

Kontrollkablene inneholder stålrør for væsker, 3 kV kraftkabler og fiberoptiske kabler. Prosjektet skal gjennomføres ved Nexans’ spesialfabrikk for kontrollkablier i Halden. Kablene skal etter planen leveres i begynnelsen av 2012.



126 kilometer

Produksjonssystemet til havs består av to manifolder som skal kontrolleres med kontrollkablene fra Nexans. Manifoldene vil koble sammen Laggan- og Tormore-feltene, som ligger 17 km fra hverandre, og deretter forbinde dem med kysten av Shetland, 126 km unna. Med en lengde på 126 km vil dette bli en av verdens lengste kontrollkabler.



Kan avstander

– Subsea 7 er en svært viktig kunde for Nexans, og vi er svært glade for å få samarbeide med dem om dette strategiske prosjektet, som vil muliggjøre videre utvikling vest for Shetland. Vi har bevist at vi kan levere avanserte umbilical-systemer som fungerer over store avstander og under krevende forhold, for eksempel ved Snøhvit og Ormen Lange på den norske kontinentalsokkelen, sier Ragnvald Graff, markedsdirektør mot olje og gassmarkedet i en pressemelding.



Flere i løypa

Total som har flere letelisenser i området ved Laggan og Tormore har nylig påtruffet er nytt gass-kondensatfelt like ved. Total utelukker ikke at dette nye feltet, Endradour, vil inn i det samme produksjonssystemet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.