ARKIVNYHETER

Nye eiere inn i Saferoad AS

Konsernsjef Jon Erik Engeset i SafeRoad hilser Nordic Capital og Tom Vidar Rygh velkommen som nye eiere i konsernet.
Konsernsjef Jon Erik Engeset i SafeRoad hilser Nordic Capital og Tom Vidar Rygh velkommen som nye eiere i konsernet. Bilde: Sigurdsøn, Bjørn
Jarle Skoglund
13. juni 2008 - 14:42

Nordic Capital skal bidra til å realisere SafeRoads ambisjon om å bli ledende innen trafikksikring i Europa.

- SafeRoad har en sterk posisjon i et vekstmarked som er lite utsatt for konjunktursvingninger. Nordic Capital vil støtte ledelsens ambisjon om å videreutvikle SafeRoad til en ledende aktør innen trafikksikringsløsninger i Europa. SafeRoad er en innovativ totalleverandør i sin bransje som vil nå sine ambisjoner gjennom å levere god funksjonalitet, sikkerhet og design", sier Tom Vidar Rygh, Partner, Nordic Capital.



Kapitalsterk eier

- SafeRoad har ambisjoner om fortsatt sterk vekst. I Nordic Capital har vi fått en langsiktig og kapitalsterk partner som gir oss handlekraft. SafeRoads selskaper har hatt en gunstig utvikling gjennom flere år, og vi er stolte av at Nordic Capital, som et av de fremste investeringsmiljøene i Norden, velger å satse på oss. Vi ser frem til å utvikle konsernet videre sammen med våre nye eiere", sier konsernsjef Jon Erik Engeset i SafeRoad.



Mye gjort på tre år

Reiten & co, som nå selger seg ut av Saferoad, ble majoritetsaksjonærer i Euroskilt i 2005, som da omsatte for ca NOK 500 millioner. Under deres eierskap er det gjennomført over ti oppkjøp og fusjon mellom Euroskilt og Ørsta-gruppen for å skape konsernet SafeRoad slik det fremstår i dag.

- Ut fra en samlet vurdering er det nå riktig å endre eierstrukturen for å støtte selskapet i den neste vekstfasen, og vi er tilfreds med å realisere en av våre beste investeringer", sier Christian Melby, partner i Reiten & Co.



Store ambisjoner

SafeRoad leverer et bredt spekter av trafikksikringsprodukter og -tjenester, bl.a. skilt, trafikktekniske produkter, veimerking og -belysning, rekkverk samt berg- og tunnelsikring. Konsernet har hovedkontor i Ørsta, og har 1300 ansatte i 10 land. Pro forma omsetning i 2007 var ca NOK 2300 millioner. SafeRoads viktigste markeder i dag er Skandinavia og tidligere Øst-Europa, men selskapet er godt posisjonert for vekst i de fleste europeiske markeder de nærmeste årene. Særlig interessant er forventet vekst i nye EU-land som nå oppgraderer sin infrastruktur.



Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.