INDUSTRI

Ny norsk-svensk jagerflyavtale

FORNØYD: Norges forsvarsminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen og Sveriges forsvarsminister Mikael Odenberg var fornøyde med den nye avtalen.
FORNØYD: Norges forsvarsminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen og Sveriges forsvarsminister Mikael Odenberg var fornøyde med den nye avtalen. Bilde: Stein Jarle Olsen
Stein Jarle Olsen
26. apr. 2007 - 13:38

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen lot seg ikke skremme av forrige ukes Gripen-ulykke og skrev under en avtale med Sverige om samarbeid rundt videre utvikling av den svenske jagerflytypen JAS Gripen.



25 millioner i året

Avtalen er et ledd i norske myndigheters kvalitetssikring før valget av ny flytype til å erstatte dagens utdaterte F-16-fly. Dette skal skje i løpet av 2008, og avtalen har en økonomisk ramme på 25 millioner i året.



– Det er selvfølgelig viktig å velge det beste flyet, men det er nesten like viktig å få i havn en god industriavtale, sa forsvarsminister Anne-Grete Strøm Erichsen på dagens seremoni.



Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Stort potensiale

Den svenske forsvarsministeren Mikael Odenberg var glad for å være i Norge, og sa at svenske myndigheter gir sin helhjertede støtte til industriavtalen.



– Dette er et viktig steg i svensk-norske relasjoner, og et symbol på det gode samarbeidsklimaet som råder mellom landene. Det viser også det store potensialet for videre samarbeid, sa han.





Tredje avtale klar

Myndighetene har tidligere laget en avtale med amerikanske Joint Strike Fighter, og ifølge seniorrådgiver Sunniva Tofte i forsvarsdepartementet, er også avtalen med den tredje leverandøren, Eurofighter Typhoon, klar.



– Avtalen blir signert så fort det er praktisk mulig, sier hun til TU.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.